Răzvan Tătaru

Un startup fintech danez cofondat de un IT-ist din Iași s-a lansat oficial. Finanțare de 5 milioane EUR

Ciprian Florescu, CTO spektr

Un startup danez de tip fintech, cofondat de un român, s-a lansat oficial, după o rundă de finanțare de 5 milioane EUR.

spektr, un fintech lansat în Copenhaga, s-a lansat public în urma unei runde de finanțare de 5 milioane EUR de la Northzone, un investitor în Klarna și TrueLayer printre altele, fondul de tehnologie al Danish PreSeed Ventures și Seedcamp.

Acesta este un startup care vrea să schimbe procesele continue de „due diligence” din domeniul financiar printr-o soluție automatizată, notează Business Insider.

„Cu platforma spektr, putem transforma verificarea continuă due dilligence într-o funcție eficientă cu valoare comercială pentru companii, în loc să fie o cheltuială costisitoare. Având în vedere explozia numărului de angajați și a cheltuielilor, sunt convins că există un potențial mare în a face din conformitate o afacere mai bună", a declarat CEO-ul Mikkel Skarnager pentru EU-Startups.

Startup-ul a fost lansat de românul Ciprian Florescu (CTO) și Mikkel Skarnager (CEO), alături de Jérémy Joly și Jan-Erik Wagner, potrivit datelor de pe Crunchbase.

Skarnager și Florescu au vândut, în anul 2022, un alt startup pe care îl aveau împreună, care se numea HelloFlow, companiei canadiene Trulioo.

Fondul de tehnologie danez și Seedcamp au participat și la finanțarea HelloFlow înainte de a fi cumpărat.

Cine este Ciprian Florescu

Românul Ciprian Florescu are 29 de ani și este cofondatorul atât a HelloFlow, cât și a startup-ului spektr.

Acesta a absolvit Facultatea de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în anul 2015, pentru ca mai apoi să plece pentru un master în Informatică la Universitatea din Copenhaga, finalizat în anul 2017.

Când acesta a vândut, împreună cu Skarnager, startup-ul HelloFlow, Ciprian Florescu a preluat postul de vicepreședinte Engineering la Trulioo până în aprilie 2023. Din mai 2023, Florescu lucrează la spektr, unde este director de tehnologie (CTO).

Parallax

Vizualizari
1898
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri