Redacția StartupCafe.ro

Un startup finlandez lansează o cască de realitate mixtă destinată companiilor

Realitate Mixtă în industrie

Varjo, un startup finlandez de realitate mixtă, a lansat cel mai recent set cu cască al său, XR-4, produs care speră să fie cumpărat de companiile mari, potrivit CNBC, citată de News.ro.

Casca este destinată utilizării în întreprinderi, față de soluțiile actuale de realitate virtuală și mixtă de la Meta, Apple și Microsoft, care sunt destinate consumatorilor.

De exemplu, un pilot care lucrează pentru un antreprenor major de apărare l-ar putea folosi pentru a se antrena într-o simulare de realitate virtuală. Sau, un expert ar putea să-l folosească pentru a cartografia peisajul unui şantier mare.

Setul cu cască XR-4 are două afişaje 4K şi un câmp vizual cu 50% mai larg în comparaţie cu dispozitivele din generaţia anterioară. În plus, vine cu afişaje mai luminoase şi o paletă de culori mai largă decât dispozitivele anterioare.

Produsul are, de asemenea, două camere de 20 de megapixeli în faţă, pentru a permite aşa-numita realitate mixtă. Aici, utilizatorul poate vedea lumea din jurul său prin lentilele reale încorporate în cască.

Prețul setului de realitate mixtă destinat companiilor pornește de la 3.990 dolari.

Lansarea are loc în momentul în care diverse mari companii tehnologice pariază foarte mult pe realitatea virtuală şi augmentată, un spaţiu pe care ei îl consideră că serveşte drept următoarea mare schimbare pentru tehnologie, cu un impact de o amploare similară cu cel al inventării internetului sau a telefonului mobil.

Parallax

Vizualizari
95
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 822
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri