Denisa Crăciun

Un startup estonian din industria asigurărilor auto a obținut 1 milion dolari finanțare și vrea să se extindă în România

Thumbnail

DriveX, un startup tech estonian din domeniul asigurărilor auto, a obținut o rundă de finanțare de 1 milion de dolari condusă de DEPO Ventures și vrea să se extindă în România, Polonia și Cehia, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro. 

Startup-ul din Estonia, fondat în 2019 de Kentti Koppel, Rauno Sigur și Valter Läll, lucrează cu mari companii de asigurări auto din România, Croația și din Țările Baltice și digitalizează procesele de inspecție a vehiculelor cu ajutorul inteligenței artificiale.

La runda de finanțare au mai participat: fondul de capital de risc din Silicon Valley, Plug and Play Ventures, fondatorii Fund Fwllow, Startup Wise Guys și companii din domeniul asigurărilor din regiune. De asemenea, s-au alăturat și angel investors de la Wise, Skeleton Technologies și Katana.

„Creăm următorul standard de piață pentru inspecțiile la distanță ale vehiculelor. Cu două miliarde de vehicule în lume, există un potențial mare de înțelegere a stării și istoriei lor în orice moment. DriveX se străduiește să ofere o transparență totală a inspecției vehiculelor și a istoricului vehiculului la nivel mondial”, a declarat Rauno Sigur, co-fondatorul și CEO al DriveX.

El a mai spus că „următoarele piețe pe care le vom aborda sunt Polonia, Cehia și România pentru a ne consolida poziția de lider de piață în Europa Centrală și de Est”.

De cealaltă parte, Alireza Masrour, partener general la Plug and Play Ventures, spune că „noi, cei de la Plug and Play, credem că DriveX poate fi compania în care oamenii și industria auto au încredere. Suntem încântați să facem parte din călătoria lor - ca investitor - și să vedem cum inovează și aduc mai multă transparență acestei piețe atât la nivel B2B, cât și B2C.”

În prezent, DriveX se concentrează pe industria asigurărilor auto, despre care analiștii spun că are o valoare de peste 880 de miliarde de dolari la nivel mondial. Soluția propusă de startup-ul estonian automatizează procesele de pre-inspecție, ajutând asigurătorii să economisească până la 90% din costurile de inspecție.

Parallax

Vizualizari
702
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri