Luminita Pirvu

Startup-ul romanesc Tracia a castigat premiul cel mare al competitei Startarium Pitch Day

Imagine principala
Startup-ul romanesc Tracia a castigat premiul cel mare al competitei Startarium Pitch Day

 

 

Din cei 80 de antreprenori romani care au intrat in cursa pentru premiile Startarium in valoare totala de 100.000 de euro, trei startupuri au fost premiate cu 10.000 de euro, 20.000 de euro si respectiv 70.000 de euro. Premiul cel mare a fost luat de Tracia care este si prima fabrica de rulote turistice si comerciale din Romania si din sud-estul Europei. Re.Flex, Clinica de Pediatrie Anastasia si IndexAR completeaza lista castigatorilor."Este cea mai mare sansa pe care am avut-o pana acum. Startarium imi ofera ocazia ca acest proiect sa mearga mai departe si Romania sa fie pusa pe harta vehiculelor recreative in Europa, a declarat Gabriel Bugnar, fondatorul startup-ului Tracia.

Locul 2, in valoare de 20.000 de euro, a fost adjudecat de Re.Flex, startup ce creeaza un set de senzori care ajuta pacientii in partea finala a recuperarii. Startup-ul a fost fondat de Camil Moldoveanu si Andrei Kluger.

Locul 3, in valoare de 10.000 de euro, a fost acordat Clinicii de Pediatrie Anastasia, din Piatra Neamt, singura de acest tip din regiune. Clinica, prezentata de Ilinca Nicolae, a fost recompensata si cu o Mentiune speciala de 5.000 de euro din partea juriului competitiei.

In cadrul Startarium Pitch Day si IndexAR a primit o mentiune speciala, in valoare de 5.000 de euro. Fondata de Razvan Boldis, IndexAR este o platforma si o aplicatie de realitate augmentata care da posibilitatea producatorilor mici si mijlocii sa aduca produsele in fata clientilor lor.

80 de startupuri romanesti au intrat in cursa Startarium si doar 10 dintre acestea au intrat in finala. Cele 10 startup-uri finaliste care si-au sustinut afacerile in cadrul evenimentului Startarium Pitch Day sunt: Bill me, Tracia, Limitless, IndexAR, Clinica Pediatrica Anastasia, YTranslations, Native Box, Printoteca, Re.Flex, Menuo
 
"As vrea sa felicit toate cele 10 startup-uri finaliste. Unii participanti s-au aflat pentru prima oara pe scena unui eveniment de pitching de o asemenea anvergura, cu toate astea s-au descurcat excelent si au impresionat publicul si juriul deopotriva. Aflat la prima editie, Startarium Pitch Day s-a consacrat deja ca un eveniment important in ecosistemul antreprenorial din Romania, iar acest lucru nu face decat sa ne incurajeze sa dezvoltam din ce in ce mai mult Startarium, orasul antreprenorilor, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub.

Selectia  startup-urilor a fost facut pe mai multe criterii urmarind oportunitatea afacerii si potentialul ei de crestere, analiza modelului de afacere precum si strategia de dezvoltare, fezabilitatea financiara si sustenabilitatea pe termen lung, experienta si angajamentul echipei de management.

Juriul competitiei a fost alcatuit din profesionisti din mediul de business precum Sergiu Negut, Associate Dean of Entrepreneurial Growth, Maastricht School of Management Romania, Bogdan Tudor, Founder & CEO Class IT Outsourcing, Cristi Badea, Co Founder at MavenHut, Vlad Craioveanu, CEO & Co-founder Impact Hub Bucharest and Cluj-Napoca, Michal Szczurek, CEO ING Romania, Sven Foss, CFO ING Romania, Daniel Llano, Head of ING Retail Banking, sau Ronald Oort, Chief Risk Officer ING.

Startarium Pitch Day este un eveniment organizat de Startarium.ro, o
platforma educationala si de acces la finantare a initiativelor
antreprenoriale romanesti, proiect lansat de Impact Hub cu sprijinul ING
Bank.

 

 

Parallax

Vizualizari
383
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri