Denisa Crăciun

Un start-up de inteligență artificială din Cehia obține 100 milioane dolari finanțare

Thumbnail

Un start-up de inteligență artificială (AI) din Cehia, fondat de 3 studenți doctoranzi, a obținut 100 milioane dolari într-o rundă de finanțare Serie A, de la General Catalyst, unul dintre cele mai cunoscute fonduri de investiții din SUA, pentru soluția sa de transmitere rapidă a documentelor între companii și partenerii lor de afaceri.

Startup-ul Rossum susține că a primit cea mai mare finanțare din Europa de Est pentru o idee care folosește inteligența artificială.

Platforma, fondată de Tomas Gogar, CEO-ul (director general) companiei, Petr Baudis și Tomas Tunys, are peste 150 de utilizatori (corporații) la nivel internațional, care folosesc Rossum pentru a trimite și a procesa documente precum facturi sau bilanțuri financiare. 

Cu investiția obținută, Rossum vrea să deschidă hub-uri SUA, Europa și Asia, și spune că va utiliza fondul și pentru a face un centru de cercetare la Praga, cu scopul de a continua dezvoltarea tehnologiei AI pentru documente, în colaborare cu marile universități din Cehia.

La runda de finanțare au mai participat și fondurile de investiții LocalGlobe, Seedcamp, Miton și Elad Gil.

Startup-ul adună, în total, investiți de 104,4 milioane de dolari, potrivit CrunchBase.

Ce face startup-ul din Cehia

Rossum, fondat în 2016, creează un gateway universal de gestionare a documentelor, conceput pentru a ajuta corporațiile să finalizeze rapid tranzacții, în doar câteva minute, deși în mod normal ar dura câteva săptămâni.

Fondatorii startup-ului au renunțat la studiile universitare pentru a începe afacerea și susțin că ideea lor automatizează procesul de transmitere a documentelor într-o companie: actele sunt transmise online, fără probleme și fără a fi printate.  

Viziunea companiei de a face comunicarea documentelor B2B digitală, pentru totdeauna, a rezonat cu marile și micile firme care utilizează platforma Rossum pentru a schimba și procesa tot felul de documente, fără probleme.

Gateway-ul creat de Rossum integrează tehnologia tip cloud și ajută angajații să introducă datele mai ușor.

„Rossum economisește timpul oamenilor pe tot parcursul procesului de gestionare a tranzacțiilor prin construirea unei platforme de comunicare end-to-end. Întreprinderile mari și mici vor avea câștiguri uriașe pe care le vor obține printr-un astfel de sistem”, susține Tomas Gogar, CEO-ul Rossum.

„Rossum este încă la începutul călătoriei sale, dar a devenit deja o companie cu expansiune mondială, care a avut un impact extraordinar asupra clienților la nivel global”, a spusTrevor Oelschig, CEO-ul General Catalyst.

De asemenea, platforma adună toate documentele într-un singur loc, reține data la care au fost făcute tranzacțiile (fluxuri de date automatizate) și integrează fișiere cu și pentru partenerii companiilor.

Parallax

Vizualizari
225
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri