Claudiu Zamfir

7 sfaturi date de oameni de afaceri cu experiență tinerilor antreprenori aspiranți

Thumbnail

Dragoș Petrescu (City Grill), Dragoș Anastasiu (Eurolines), Felix Pătrășcanu (FanCourier) și alți oameni de afaceri cu experiență au oferit sfaturi și îndurmare unor tineri antreprenori aspiranți, la concursul Tinerii în Arenă organizat de Fundația Romanian Business Leaders.

Câteva dintre mesajele transmise au fost că „România are nevoie de antreprenori, faptul că sunt mult mai multe oportunități în România de a te apuca de business decât în alte piețe mature, că tinerii au nevoie să treacă la acțiune cu ideile lor și faptul că este nevoie de răbdare fiindcă succesul nu vine peste noapte” - a menționat fundația, într-un comunicat transmis miercuri StartupCafe.ro.

7 idei de la 7 antreprenori cu experiență:

 1. ”Unul dintre cele mai importante lucruri în viață este este curiozitatea și deschiderea spre învățare. Totodată, este important să fii atent la detalii” - a declarat Dragoș Petrescu, fondator al Grupului City Grill, cel mai mare lanț românesc de restaurante.
 2. ”Antreprenoriatul nu este despre bani, este despre un “de ce”: de ce fac ceva și este acel ceva făcut cu plăcere. Banii sunt doar o consecință a acestui lucru.” - a afirmat Dragoș Anastasiu, președintele grupului Eurolines.
 3. ”Omoară ideile slabe,  implementeaz-o pe cea pre-testată, care a sucit mințile” -  i-a îndemnat pe participanți Cristian Onețiu, fondator Scale-up 1000 și Business Mentors.
 4. ”Democrația este baza antreprenoriatului iar noi avem 30 de ani de business în România și este foarte puțin. Sunt multe oportunități care îi așteaptă pe tineri” – a susținut Felix Pătrășcanu, fondator FanCourier.
 5. ”Contactul cu clienții este cel mai important lucru. Eu în afacerile mele am încercat să cresc punând clienții în mijlocul businessului.” – a declarat Bogdan Micu, investitor și om de afaceri în domeniul energiei verde.
 6. ”Antreprenoriatul nu e un loc de joacă, dar e un proces unde antreprenorii își croiesc o echipă și din idee fac un produs care să aibă succes” – a afirmat Camelia Șucu, fondatoarea ClassIN.

Idei de business prezentate de tineri

7 echipe de tineri între 16 și 24 de ani, atât elevi cât și studenți, din toată țara, au venit să își prezinte ideea în fața antreprenorilor pentru a primi mentorat și sprijin de la aceștia. În cele 3 minute alocate au trebuit să își prezinte afacerea, urmate de 10 minute de întrebări pentru a îi convinge pe antreprenori să le devină parteneri de business. Fiecare dintre cei 7 tineri au plecat cu cel puțin un partener de business, chiar și cu 3 în cazul uneia dintre echipe. Cele 7 echipe au fost:

 • fEgo – platformă de consultanță în modă
 • Refresh Appetite – platformă de intermediere între food truckuri și școli
 • Pristol Green Camp – o rețea de tabere educaționale destinate copiilor
 • Nutritivo – planuri alimentare create de nutriționiști alături de opțiuni de comandare
 • PanoRender – sprijin în digitalizarea afacerilor și vizualizare 360 grade
 • CityPack – agregator de oferte și promoții
 • Tabloido – tablouri personalizate pentru copii

Prezentările acestora le puteți vedea aici.

Cele 7 idei au fost alese în urma unui program de mentorat de o lună și jumătate unde 15 echipe au lucrat alături de mentori dedicați în a dezvolta ideea de business.

Parallax

Vizualizari
5684
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri