Claudiu Zamfir

Doi români au obținut o finanțare de 450.000 Euro pentru o aplicație de mobil

Thumbnail

Doi români au lansat o aplicație de mobil pentru pasionații de tenis, badminton și alte sporturi cu racheta, iar după doi ani obțin o investiție de 450.000 de euro de la un fond de investiții românesc.

Fondul Neogen Capital este cel care acordă acum finanțarea de 450.000 euro startup-ului RacketPal, fondat la Londra de românii Robert Rizea și Bogdan Demeny - potrivit unui comunicat remis StartupCafe.ro, marți.

Startup-ul îi ajută pe pasionații de sporturi precum tenis, badminton, squash, ping pong sau padel să-și găsească partenerii de joc potriviți.

Noua investiție va fi alocată în principal pentru creșterea și dezvoltarea continuă a aplicației și mărirea echipei operaţionale, ținta fiind de 100.000 de utilizatori înregistrați pe platformă până la finalul acestui an.

Lansată în 2019, aplicația RacketPal este folosită de peste 10.000 de utilizatori ai platformelor Android și iOS, media zilnică de utilizatori activi fiind de 300. Până acum, fondatorii Robert Rizea și Bogdan Demeny au investit peste 230.000 de euro în dezvoltarea platformei RacketPal.

 „Vrem să ajutăm oamenii să facă mai mult sport, oricare ar fi el, prin simplificarea procesului găsirii de parteneri, de terenuri de sport, de antrenori etc. Cu ajutorul acestei finanțări vom continua să îmbunătățim platforma astfel încât să putem oferi utilizatorilor noștri cea mai bună experiență posibilă și să garantăm că oricine se înscrie va găsi un partener sportiv în câteva minute”, a spus Robert Rizea, CEO și cofondator RacketPal.

El a  practicat tenisul de performanță, până să se stabilească la Londra în 2016, și a fost și instructor de tenis.

Fondul de investiții Neogen Capital, lansat de omul de afaceri Călin Fusu, este specializat în finanțări de capital de risc pentru startup-uri care activează în domeniul platformelor marketplace. Printre firmele în care a mai investit Neogen Capital se numără magazinul online de mobilă Vivre, platforma de imobiliare Casta, serviciul de logistică pentru comerț online Frisbo, precum și aplicația de taxi Clever (vândută către Daimler/Free Now). Călin Fusu (46 de ani) este și fondator al platformei de recrutare BestJobs.

Parallax

Vizualizari
4863
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri