Claudiu Zamfir

Un român, plecat în Germania după bacalaureat, și-a deschis o firmă IT și a ajuns milionar în euro

Cristian Mudure

Un tânăr din Brașov și-a dat bacalaureatul și a plecat în Germania să studieze, dar acolo a renunțat la facultate și și-a deschis o firmă IT. Acum, după ani buni, este milionar în euro, zilele trecute vânzând un pachet important de acțiuni din afacere.

În 1999, România nu era nici în Uniunea Europeană, nici în NATO, iar să prinzi un job cu salariu bun, la o multinațională, era o raritate. Și în strănătate, în Europa de Vest se putea pleca greu, nefiind membri UE.

Cristian Mudure termina liceul pe atunci, la Colegiul Național  Johannes Honterus, cu profil german. Și-a dat bacalaureatul și a plecat în Germania, să facă acolo facultatea. S-a apucat să studieze economia, dar după un an și jumătate s-a lăsat de facultate, atras mai mult de economia reală a antreprenorilor.

„Am avut mereu tendințe, să le zic, antreprenoriale” - spune acum, pentru StartupCafe.ro, Cristian Mudure, ajuns la vârsta de 43 de ani.

În 2012 și-a deschis compania IT Stackfield, cu sediul la Munchen. Firma a dezvoltat un instrument colaborativ complet care permite echipelor din companii diverse să lucreze împreună, în condiții de securitate a datelor. În prezent, Stackfield spune că a ajuns să fie folosită de echipe din peste 10.000 de companii.

„Am fondat Stackfield în 2012 și, în momentul de față, avem venituri anuale recurente (ARR) între 5 și 10 milioane de euro, cu profitabilitate de peste 40%”, ne mai spune Cristian.

Cristian Mudure a vândut, zilele trecute, 30% din companie unui fond german de private equity, Nordwind Growth, care caută firme scalabile și cu modele de business dovedite. Suma tranzacției este confidențială, dar, ca ordin de mărime, se duce peste 10 milioane de euro.

În urma acestei vânzări, Cristian Mudure și-a mai păstrat 31% din firma pe care a fondat-o acum 12 ani.

Parallax

Vizualizari
9133
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri