Claudiu Zamfir

Român ales vicepreședinte al SMEunited, organizație europeană a firmelor mici și mijlocii (IMM)

florin jianu

Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a fost ales, vineri, la Bruxelles, în funcția de vicepreședinte al SMEunited, organizație care reprezintă 23 de milioane de IMM-uri la nivel european, fiind consultată, ca partener social, de instituțiile europene care decid reglementările și finanțările UE.

Jianu va ocupa astfel cea mai inalta functie detinută de un roman în cadrul organizatiilor partenerilor sociali, la nivel european. El a fost ales vicepreședinte SMEunited pentru perioada 2024-2026, fiind singurul reprezentant la acest nivel din estul Europei.

„Voi reprezenta la nivel european IMM-urile românești și ii asigur pe toți că mandatul meu va fi unul în care voi lupta pentru simplificare, pentru instrumente financiare dedicate IMM-urilor dar și pentru o legislație europeană inteligentă. România trebuie prin reprezentanții pe care ii trimite la Bruxelles să acționeze la un nivel profesional înalt și la un nivel care să ne reprezinte pe toți cu mândrie! Le mulțumesc colegilor pentru susținere, votul țărilor europene mă onorează” - a declarat Florin Jianu, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

SMEunited, a fost înființată în 1979 si este asociația IMM-urilor din Europa cu aproximativ 70 de organizații membre din peste 30 de țări europene. SMEunited este o organizație care acționează în numele întreprinderilor mici si mijlocii în cadrul Dialogului Social European și în discuțiile cu instituțiile UE. De asemenea, reprezintă federații naționale intersectoriale de artizanat și IMM-uri, organizații europene ale IMM-urilor și membri asociați si este vocea a celor 23 milioane de IMM-uri din Europa.     

SMEunited este operativ în diverse activități sectoriale, acordând o legătură directă cu nevoile și interesele specifice ramurilor de afaceri. De asemenea, consolidează capacitatea cu organizațiile membre SMEunited și antreprenorii din întreaga Europă, astfel încât IMM-urile să beneficieze de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

Parallax

Vizualizari
244
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri