Claudiu Zamfir

Roche caută startup-uri IT românești, să le ofere mentorat și acces la potențiali investitori

Thumbnail

Startup-urile românești care dezvoltă tehnologii în domeniul sănătății (Health-Tech) se pot înscrie la accelerator de afaceri dezvoltat de grupul elvețian Roche, cu sprijin de la Uniunea Europeană, prin care antreprenorii vor putea avea acces la cursuri de business și la potențiali investitori și clienți.

Înscrierile la programul internațional HealthCare lab 2022 se fac AICI, până pe data de 30 noiembrie 2021.

Condiții de participare

Sunt eligibile firmele din Europa Centrală şi de Sud cu o echipă formată din cel puţin doi oameni, care deţin un prototip funcţional care se încadrează în provocările propuse şi investiţii atrase până în acest moment ce nu depăşesc cumulat suma de 5 milioane de Euro.

Țările eligibile sunt: România, Bulgaria, Italia, Slovacia, Ungaria, Croația, Cehia, Polonia, Serbia, Slovenia, Turcia, Grecia, Portugalia, Lituania, Letonia, Estonia.

Se caută startup-uri care răspund la 3 provocări din domeniul sănătății, ce pot fi abordate prin tehnologii digitale:

  • managementul datelor din sănătate – scopul este de a aduce într-un singur loc date fragmentate din domeniul medical prin dezvoltarea de soluţii digitale care pot sta la baza unor decizii medicale bazate pe dovezi.
  • soluţii digitale care să permită screening-ul şi diagnosticarea rapidă şi precisă a bolilor cronice pentru a oferi rezultate medicale mai bune pentru pacienţi.
  • soluţii inovatoare este reprezentată de identificarea unor tehnologii digitale pentru o mai bună monitorizare a afecţiunilor care să permită pacienţilor şi sectorului medical să urmărească evoluţia bolii, într-o formă transparentă şi accesibilă pentru toate părţile implicate şi personalizată profilului fiecărui pacient.

Cum pot aplica startup-urile din România

Startup-urile din România interesate să participe în cadrul HealthCare lab 2022 pot alege una dintre cele trei categorii de provocări. Formularul de înregistrare precum şi alte informaţii utile se găsesc pe www.healthcarelab.eu.

La începutul lunii decembrie, experţii HealthCare Lab vor alege cele 9 startup-uri care vor participa în programul de accelerare ce va începe în ianuarie 2022. Acesta va cuprinde workshop-uri, sesiuni de mentorat individuale şi coaching dedicat, precum şi evenimente de networking. Programul HealthCare lab se va finaliza în aprilie 2022 cu o zi dedicată prezentării proiectelor, urmată de selecţia câştigătorilor pentru fiecare categorie.

Pe 1 aprilie 2022 este programată Damo Day, în urma căreia se va acorda și un premiu în bani.

HealthCare lab este sprijinit local de către diviziile Grupului Roche prezente pe piaţa din România – Roche Pharmaceuticals, Roche Diagnostics şi Roche Diabetes Care. Pentru informaţii suplimentare, companiile interesate se pot conecta cu reprezentanţii Roche la: mihai.frentiu@roche.com , alexandra.bolozan@roche.com .

„Utilizarea în creştere a noilor inovaţii din sfera digitală precum Big Data sau dispozitivele mobile deschide noi oportunităţi în sectorul medical, de la prevenţia şi tratamentul unor boli până la îngrijirea pacienţilor. În plus, oferă sectorului medical posibilitatea de a folosi aceste date la personalizarea şi îmbunătăţirea fiecărui pas al traseului pacienţilor prin sistemul de sănătate. Această viziune necesită un efort colectiv din partea sectorului public şi privat şi un parteneriat pentru sprijinirea inovaţiei în domeniul medical”, a declarat Claudia Fleischer, General Manager Roche România

Cine sunt organizatorii implicați în programul pentru startup-uri

HealthCare lab, un program internaţional dezvoltat de Grupul Roche pentru accelerarea şi sprijinirea implementării proiectelor de tehnologie digitală pentru sectorul medical din sfera startup-urilor, lansează a doua ediţie a acestui proiect. Obiectivul acceleratorului HealthCare lab este de a conecta, sprijini şi creşte o comunitate internaţională de inovaţie digitală care să răspundă celor mai mari provocări din sfera sectorului medical.

Programul a fost creat de către Grupul Roche şi este implementat cu ajutorul companiei de consultanţă Civitta, specializată în sprijinirea inovaţiei şi startup-urilor. EIT Health, cea mai mare reţea europeană de inovatori din domeniul sănătăţii, sprijinită de Centrul European pentru Inovaţie şi Tehnologie (EIT) organism finanţat de Uniunea Europeană, s-a alăturat în acest an proiectului, cu scopul de a asigura un impact cât mai mare al soluţiilor identificate, având în vedere nevoia de integrare a inovaţiei digitale în sectorul medical.

În cadrul HealthCare lab, startup-urile din zona tehnologiilor digitale pentru sănătate din Europa Centrală şi de Sud au oportunitatea de a participa la un program de accelerare de 3 luni, pentru a putea să îşi dezvolte ideea de proiect şi să obţină acces la mentori cu experienţă internaţională de business precum şi potenţiali clienţi şi investitori. Cele mai promiţătoare iniţiative vor fi invitate să îşi dezvolte ideile împreună cu lideri din industrie, după finalizarea programului.

Cu sediul central la Basel, Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Grupul este lider mondial și în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului.

Parallax

Vizualizari
679
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri