Claudiu Zamfir

Reciclarea bateriilor de mașini electrice - o afacere cu potențial de a atrage investiții, în Europa Centrală și de Est

masina-electrica-incarcare-dreamstime

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și acceleratorul european de inovare EIT InnoEnergy au stabilit un cadru de colaborare pentru a crea un peisaj investițional pentru piața de reciclare a bateriilor pentru vehicule electrice în Europa Centrală și de Est, cu accent inițial pe Polonia.

Într-un comunicat transmis, miercuri, publicației StartupCafe.ro, BERD și EIT InnoEnergy spun că pun bazele ecosistemului corespunzător și, în cele din urmă, sporesc utilizarea materiilor prime secundare în producția de baterii.

Printre obiectivele declarate ale misiunii se numără identificarea barierelor de piață în calea dezvoltării lanțului valoric al reciclării bateriilor pentru vehicule electrice în Polonia, prin abordarea provocărilor tehnologice și de reglementare.

Acest lucru va contribui la identificarea și stabilirea unei piețe adecvate ca platformă pentru a facilita schimburile și parteneriatele între părțile interesate de-a lungul lanțului valoric al reciclării materialelor pentru baterii EV, precum și la dezvoltarea unui centru de cunoștințe pentru oportunități de învățare și, în cele din urmă, va sprijini accesul la finanțare.

Parallax

Vizualizari
663
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri