Denisa Crăciun

Programe educaționale lansate de UiPath Foundation în 2023 pentru copiii români din comunități vulnerabile

ong orange

UiPath Foundation, organizație caritabilă a companiei româno-americane de roboți software, înființată în 2019, a publicat raportul anual pe 2023, prin care anunță cum a sprijinit anul trecut copiii din comunitățile vulnerabile din România.

Anul trecut, organizația non-profit a organizat patru programe educaționale, la care au contribuit 145 de voluntari din UiPath. Este vorba despre programele:

  • Salt către Viitor, prin care copiii cu vârste între 11 și 15 ani, din comunități defavorizate din județele Vaslui, Galați, Olt, Cluj, Botoșani și București, au parte de meditații la română, matematică și engleză. Copiii primesc și pachete cu alimente, rechizite, îmbrăcăminte. În 2023, 200 de copii au fost înscriși în acest program. Organizația susține că anul trecut au fost alocate 16.124 ore pentru activități educaționale (meditații, cursuri), prin acest program.
  • Caleidoscop, program prezent în orașele București și Cluj-Napoca și în 18 cele mai vulnerabile economic județe din țară: Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea. Presupune cursuri de limba engleză și de dezvoltare a abilităților digitale și oferă liceenilor burse lunare. În 2023 au participat în program 826 de liceeni și au fost 170 de profesori parteneri. De asemenea, au fost 36.081 de ore investite de liceeni în activități educaționale.
  • Pași Către Școală, program prin care se asigură acces la educație timpurie preșcolarilor din comunități vulnerabile. Programul a ajuns la peste 4.300 de preșcolari și au fost 840 de educatori participanți la sesiuni de învățare despre alfabetizare. De asemenea, au fost 2.626 de cărți distribuite copiilor și educatorilor.
  • Nurture Teachers’ Potential a presupus două cursuri care să-i ajute pe profesorii din programele Salt Către Viitor și Caleidoscop să le fie aproape copiilor la clasă. 34 de cadre didactice din aceste programe au învățat despre strategiile de management pentru prevenirea, recunoașterea și gestionarea bullyingului și despre mentalitatea de creștere ca bază și resursă utilă pentru procesul de învățare a copiilor. După formare, profesorii au pregătit la clasă, alături de elevii lor, proiecte de identificare și prevenire a bullyingului și de cultivare a mentalității de creștere. 19 profesori au participat la cursul pentru combaterea bullyingului, 15 la cel pentru cultivarea mentalității de creștere și au fost 33 de proiecte implementate în școală de profesorii participanți.

De asemenea, printre altele, 55 de tineri români au participat la cursul de programare Path to Code și 183 de copii au creat primul lor robot în StudioX - platforma UiPath.

Parallax

Vizualizari
150
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri