Denisa Crăciun

Programul de pre-accelerare pentru startup-uri tech Innovation Labs. Când vor avea loc hackathoanele

Investitii in startup-uri

Programul de pre-accelerare și mentorat pentru startup-uri de tehnologie Innovation Labs se pregătește pentru ediția a 11-a.

Programul va debuta în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara prin hackathoanele organizate în luna martie, pe parcursul a două zile (sâmbătă și duminică), dar vor putea participa și echipe din alte orașe.

În Cluj-Napoca și Iași hackathoanele vor avea loc pe 18 și 19 martie, iar în București, Sibiu și Timișoara hackathoanele se vor organiza în 25 și 26 martie.

Echipele din Brașov, Constanța și Craiova vor participa la hackathonul din București, iar echipele din Oradea la cel din Timișoara. În urma calificării, aceste echipe vor urma programul din București, respectiv pe cel din Timișoara.

Echipele care se vor înscrie la hackathoane și care vor participa în program pot fi, în funcție de experiența membrilor lor, în una din cele trei categorii:

  • echipe formate exclusiv din studenți;
  • echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar;
  • echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

Totodată, pot participa și cei care deși nu au o idee de produs tehnic pe care să îl dezvolte, vor să se alăture unei echipe deja formate aflată în căutare de noi membri.

Pentru echipele care se înscriu la București se implementează o etapă-pilot de pre-program, prin care acestea pot avea acces la o serie de resurse înainte de participarea la hackathon.

Etapa de pre-program a debutat pe 3 ianuarie 2023, iar cei interesați se pot înscrie până pe data de 25 februarie a acestui an.

Echipele care se vor califica în program în urma hackathoanelor vor beneficia de sesiuni de mentorat săptămânale, sesiuni săptămânale de prezentări pe diverse teme și de instruiri 1:1.

Structura programului va fi aceeași în toate centrele de desfășurare.

Finaliștii programului vor fi aleși în urma semifinalelor naționale estimate a avea loc pe data de 15 mai 2023.

Finala Demo Day, care cel mai probabil va avea loc pe 28 și 29 mai 2023, va aduce în fața unui public numeros cele mai bune 15 produse dezvoltate și echipele care le-au creat.

Parallax

Vizualizari
169
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri