Claudiu Zamfir

Program Google de 10 milioane dolari, pentru studenți din România și alte 7 țări, destinat formării în securitate cibernetică

google-dreamstime

Google a lansat un program în valoare de 10 milioane de dolari, destinat studenților europeni din 8 țări, inclusiv România, pentru formarea de competențe și experți în domeniul securității cibernetice.

Programul European Cybersecurity Seminars al Google dezvoltat în parteneriat cu European Cyber Conflict Research Incubator este primul de acest fel din Europa și își propune să încurajeze studenții europeni să înceapă o carieră în acest domeniu - spune, miercuri, compania americană, pe blogul său.

Astfel, Google va oferi granturi universităților din Europa pentru a ajuta la diminuarea deficitului de experți din domeniul securității cibernetice, despre care UE estimează că este de până la 500.000 de profesioniști.

Universitățile care se înscriu în acest proiect vor putea accesa un program de formare ce va include cursuri în domeniul securității cibernetice, destinate studenților din toate mediile academice și fără experiență anterioară.

Cele opt țări europene în care Google.org va sprijini și finanța programe universitare sunt România, Polonia, Spania, Ucraina, Franța, Germania, Grecia și Cehia. Înscrierile sunt deschise începând de astăzi, iar universitățile din aceste țări pot aplica la program accesând link-ul https://cyberseminars.withgoogle.com/.

Mai multe informații despre programul European Cybersecurity Seminars poți găsi în postarea de pe blog.

Tot miercuri  Google a anunțat și lansarea unui nou Centru de securitate cibernetică în Málaga, Spania.

Parallax

Vizualizari
3290
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri