Denisa Crăciun

Programe de educație antreprenorială pentru elevii români de la liceele cu profil agricol

program-educatie-antreprenoriala

Elevii români de la liceele agricole pot participa la o serie de programe de educație antreprenorială, ce vor fi organizate pe parcursul următorilor 3 ani.

Proiectul AgriSchool Plus se va derula în perioada 2024 – 2026 și are ca scop pregătirea elevilor din liceele agricole pentru reușita profesională, prin educație antreprenorială practică și cooperarea cu mediul de afaceri local.

Programele sunt organizate de JA România și sunt construite pe structura de învățare: Inspire, Prepare, Succeed.

  • În cadrul structurii „inspire” vor participa 2.400 de elevi din cel puțin 30 de licee agricole, care își vor îmbunătăți abilitățile antreprenoriale printr-un curs de antreprenoriat. De asemenea, peste 150 de profesori vor participa la traininguri.
  • În cadrul structurii „prepare” peste 100 de elevi vor participa la incubatorul JA BizzFactory, componenta practică a programului, ce are rolul de a dezvolta competențe, atitudini și aptitudini antreprenoriale, precum și capacitatea de a trece de la idee la pilot de afacere.150 de profesori și 500 de elevi vor fi implicați în training-uri, webinarii și evenimente de tip Innovation Day. Cele mai active licee agricole vor fi sprijinite cu granturi pentru educație antreprenorială.
  • În cadrul „succeed”, 50 de profesori vor participa la activitățile Școlii de Vară ediția 2024. Cele mai bune echipe de elevi selectate după Incubator, cu proiecte agribusiness, vor participa la Competiția europeană de antreprenoriat Gen-E, etapa națională, în luna mai 2024.

180 de elevi și 12 profesori participă la evenimentele de tip Innovation Day organizate în acest an, în februarie și martie, la Liceul Tehnologic Constantin Dobrescu, Curtea de Argeș, Liceul Tehnologic Demostene Botez, Trușești, Liceul Tehnologic nr. 1, Cudalbi.

Parallax

Vizualizari
145
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri