Claudiu Zamfir

Premiul Nobel pentru Economie 2022 merge în SUA

premiul nobel

Premiul Nobel pentru Economie 2022 merge în SUA, la 3 profesori: fostul președinte al Rezervei Federale Americane, Ben Bernanke, profesorul Douglas Diamond de la Univ. din Chicago, şi prof. Philip Dybvig de la Universitatea Washington din  St. Louis.

Cei 3 economiști americani au fost recompensați de Academia Regală de Științe a Suediei pentru contribuția lor semnificativă la „înţelegerea rolului băncilor în economie, mai ales în timpul crizei financiare, precum şi a reglementării pieţelor financiare”.

Ben Shalom Bernanke (70 de ani) a condus sistemul băncii centrale americane, din postura de președinte al Rezervei Federale, în perioada 2006 - 2014, inclusiv pe timpul marii crize financiare din 2007-2012. Ulterior, s-a alăturat grupului de cercetare Brookings Institution. Înainte de Fed, el a fost profesor la Princeton University.

La rândul lui, Philip H. Dybvig (67) este specializat în evaluare de active, investiții și guvernanță corporativă.

În fine, Douglas Diamond (69) este specializat în studiul intermedierii financiare, crizelor financiare și al lichidității. Dybvig și Diamond au lucrat în tandem la o serie de studii.

Parallax

Vizualizari
389
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri