Denisa Crăciun
O platformă românească pentru rezervări și plăți rapide la masă pentru domeniul HoReCa a atras o investiție de 500.000 de euro.
Ialoc, afacere românească înființată în 2017 de Cosmin Măgureanu, Emil Muhtu, Marcel Preda, Adrian Grigore și Dragoș Badea, vrea să folosească investiția obținută de la MaxyGo Invest Holding, în dezvoltarea platformei sale.
Este vorba despre adăugarea de soluții fintech și extindere internațională, începând cu primăvara anului viitor.
Compania spune, într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro că aceasta este cea de a treia și cea mai mare investiție atrasă, ajungând la o finanțare totală de aproximativ 800.000 de euro.
Până la această investiție, compania a obținut finanțări de aproximativ 300.000 de euro din partea GapMinder (2018), SeedBlink (2020) și Lister Capital.
MaxyGo Invest Holding SA, care a investit acum în ialoc, este o companie fondată în ianuarie 2022 de Alexandru și Luciana Apostol.
Are 56 de acționari cu participații între 0,8% și 16,7%, printre care și Călin Ile – Președinte al Asociației Hotelierilor din România. Alexandru și Luciana Apostol dețin 12,9% din acțiuni. MaxyGo Invest Holding SA deține și 96% din titlurile MaxyGo Credit IFN, în urma unei investiții realizate la începutul anului.
„Această investiție a venit într-un moment în care ne dorim extinderea serviciilor noastre în zona de fintech, mai ales că știm că partea de plăți - de la încasarea notei până la oferirea bacșisului - este o activitate care implică foarte mult timp pentru angajații din HoReCa, un segment care suferă deja enorm de lipsa personalului”, spune Cosmin Măgureanu, co-fondator și CEO ialoc.
El mai susține că „finanțarea atrasă ne va permite să ne extindem internațional, printre primele țări vizate numărându-se două țări europene în care deja avem discuții cu posibili parteneri”.
De cealaltă parte, Mihai Apostol, reprezentant al MaxyGo Invest Holding, spune că „am investit în ialoc pentru că suntem convinși că epoca digitalizării va lua cu asalt și industria HoReCa. Acest segment este unul dintre cele mai puțin digitalizate în România și am văzut, de exemplu, cum în țările din Europa de Vest tehnologia le-a permis proprietarilor de restaurante să se adapteze rapid la noul status quo generat de pandemie”.
ialoc se integrează cu softurile POS ale restaurantelor pentru a afișa în timp real nota de plată, iar în prezent este integrat cu cinci astfel de soluții din piața din România.
Soluția de plăți rapide la masă a fost testată inițial pe 250 de mese, într-un cerc restrâns de restaurante partenere și a procesat peste 300.000 de euro, reprezentând aproximativ 28% din totalul notelor de plată ale restaurantelor.
Fondatorii startup-ului vizează acum o cifră de afaceri de un milion de euro pentru 2023.