Claudiu Zamfir

Platformă online de pregătire cu acces gratis pentru liceenii care „dau la facultate”

Thumbnail

Elevii de liceu din România, care e pregătesc să meargă la facultate, au acces gratuit la o nouă platformă online de exerciții și simulări de examen, denumită Vreaula.ro, lansată recent de doi studenți la Politehnica bucureșteană.

Pentru moment utilizatorii se pot pregăti pentru admiterea la Politehnică, urmând ca în perioada următoare platforma să se extindă la alte specializări precum Medicină și Drept.

Misiunea startup-ului este de a oferi posibilitatea oricărui liceean să se pregătească virtual pentru examenul de admitere, într-un mod interactiv.

Platforma a fost dezvoltată de Mihai Pirvuleț și Codruț Lemeni, studenți la Universitatea Politehnică din București, în anul al doilea.

„Inițial ne-am propus să lansăm platforma în următorul an universitar, însă situația actuală, în care școlile sunt închise și nu se mai organizează simulări de admitere la facultate, ne-a motivat să grăbim dezvoltarea și să venim în ajutorul liceenilor care își doresc sa continue pregătirea pentru facultate”, a spus Codruț Lemeni, cofondator al Vreaula.ro, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Pentru moment, cei care se înregistrează pe site pot să rezolve peste 2300 de grile unice cu răspuns imediat la exerciții de matematică, fizică și informatică.

De asemenea, userii pot să participe și la simulari de admitere pentru Politehnică.

Pe platformă vor fi adăugate peste alte 150 de seturi de exerciții, în prezent aflate în faza de verificare. Cele disponibile momentan au fost elaborate pornind de la tipurile de exerciții din grilele de admitere din anii precedenți din cadrul facultăților politehnice.

Echipa Vreaula.ro este în căutare de profesori și colaboratori interesați să contribuie cu teste noi de la alte facultăți, pentru a crește lista de materii disponibile online.

Peste 500 de liceeni s-au înscris ultimele 3 saptamani pe varianta beta a platformei. Toți cei interesați pot sa se inregistreze gratuit pe: https://vreaula.ro/

Parallax

Vizualizari
2117
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri