Redacția StartupCafe.ro

O platformă online românească afirmă că valorează 12 milioane euro

Thumbnail

UPDATE. O platformă online românească de multifinanțare a afacerilor, lansată în anul 2019, afirmă că a ajuns să valoreze 12 milioane de euro în mai puțin de doi ani de existență, înainte de o rundă de investiții substanțială. Vineri, Seedblink a anunțat că a obținut runda de finanțare de tip serie A în valoare de 3 milioane de euro. 

Din acești bani,  1,1 milioane euro au fost strânși prin crowd investing, dublu față de ținta inițială. Propria campanie de investiții este cea mai mare finanțare de până acum din platformă.

Astfel, 47 de membri Elite și Classic au investit 550.000 de euro între 24-26 mai, iar vineri, 29 mai, 80 de persoane au investit 550.000 de euro în 20 minute - mai spune platforma de investiții SeedBlink.

Platforma SeedBlink anunțase marți că viza să obțină o investiție de 3 milioane de euro într-o rundă de Serie A, din care 500.000 euro prin equity crowdinvesting (de la investitori individuali).

Listarea avea să fie pe propria platformă, în 27 mai 2021, de la ora 10.00, investitorii având posibilitatea să participe cu tichete începând de la 2.500 euro fiecare - a precizat SeedBlink, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Investitorul principal este un fond de venture capital „important din regiune, căruia i s-au adăugat alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink”, a mai afirmat sursa citată.

SeedBlink nu a dezvăluit deocamdată numele finanțatorului principal, care ar urma să fie  anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence. „Runda este condusă de unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din regiune” - s-au limitat să spună cei de la SeedBlink.

Platforma românească de multifinanțare mai afirmă că evaluarea sa pre-money (înainte de acordarea noii investiții) este de 12 milioane de euro.  

SeedBlink este o platformă care își propune să democratizeze accesul la investiții în startup-uri aflate în stadii timpurii, pentru investitorii care nu dispun de sume mari sau de timpul necesar pentru a intra în cluburi exclusiviste.

15 milioane de euro obținute de startup-uri prin SeedBlink

Platforma online de equity crowdfunding a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului 2020, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființarea platformei, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding). Rata de succes a campaniilor a fost de 95%. Startup-urile din platformă au atras peste 5.000 de investitori din 15 țări.

„Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depășim venituri de trei milioane de euro în 2022” afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink.

Pentru 2021, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro.

Parteneriate cu hub-uri de tehnologie

Conducerea SeedBlink are în plan dezvoltarea internațională a platformei începând cu ultimul trimestru al anului 2020 prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa.

Intenția declarată a SeedBlink este de a „modela viitorul tehnologic al Europei” prin crearea unei platforme care să îmbine vizibilitatea generată de crowdfunding, flexibilitatea investitorilor de tip angel și structurarea pe care o fac fondurile de capital de risc. De asemenea, managementul își dorește ca în următoarele trei luni să constituie un Advisory Board cu specialiști seniori din regiune.

"Până de curând, ne-am poziționat ca o platformă de equity crowdfunding pentru startup-uri de tehnologie, dar am identificat mai multe oportunități. Vrem ca investitorii individuali din Europa să beneficieze de posibilitatea de a finanța startup-uri tehnologice alături de business angels profesioniști și parteneri de tip venture capital. De asemenea, ne dorim ca fondatorii să găsească resurse și mentori într-un singur loc. Pe scurt, să creăm o platformă de investiții inovatoare pentru Europa”, adaugă Andrei Dudoiu.  

Managementul SeedBlink își propune totodată „să deservească un public mai larg” cu produse și servicii. Printre acestea se numără:

  • crearea unei piețe secundare,
  • dezvoltarea unei rețele de experți,
  • extinderea modalităților de interacțiune între actorii implicați prin intermediul tehnologiei. 
Parallax

Vizualizari
3419
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 036
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri