Denisa Crăciun

Platformă de multifinanțare din Republica Moldova, autorizată de ASF să intre pe piața românească

Fondatorii Fagura

Platforma fintech pentru crowdfunding și investiții Fagura, lansată în Republica Moldova, obține autorizația de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a-și începe operațiunile în România, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Platforma fintech lansată în 2019 a obținut autorizația de furnizor de servicii de finanțare participativă (crowdfunding), ceea ce „reprezintă o realizare semnificativă care marchează începutul expansiunii Fagura în piața financiară românească sub domeniul Fagura.ro”, se mai arată în comunicat.

Fondată de Tudor Darie (CEO - foto dreapta) și Cristian Pașa (COO - foto stânga), Fagura este o platformă de investiții alternative în împrumuturi și face legătura între investitori și companii mici care vor să investească în dezvoltarea afacerii.

„Extinderea în România reprezintă o treaptă semnificativă în călătoria Fagura. Această mișcare strategică aduce cu sine mai multe avantaje: diversificarea bazei de clienți, o creștere semnificativă a numărului de potențiali investitori și debitori și, nu în ultimul rând, primul nostru pas pe arena Uniunii Europene. Este o piață nouă, cu multe oportunități, dar și cu provocări. Pregătim lansarea oficială a proiectului pe piața din România în următoarele două luni, extinzând astfel activitatea și impactul proiectului”, a declarat Tudor Darie, CEO Fagura.

„Lansarea Fagura în România va avea un impact transformator important asupra peisajului financiar local. Ne vom concentra, pentru început, pe finanțarea întreprinderilor micro și mici și vom extinde ulterior oferta și pentru alte segmente ale pieței, în ceea ce privește opțiunile de finanțare”, a menționat Cristian Pașa, COO Fagura.

În România, Fagura va oferi „o opțiune de finanțare online adaptată pentru companiile românești mici și micro, permițând în același timp investitorilor să aleagă companiile în care doresc să investească pe baza planului de afaceri detaliat pus la dispoziție direct în platformă. Investitorii au opțiuni de utilizare a funcționalităților investiționale, precum Auto-Invest și Secondary Market”, conform companiei.

Parallax

Vizualizari
226
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri