Claudiu Zamfir

O platformă de finanțare a fermierilor intră în România, după o investiție de 550.000 EUR

fondatori lande

Startup-ul leton LANDE, care a dezvoltat o platformă de creditare pentru fermierii mici și mijlocii, a obținut o investiție de 550.000 de euro pentru a pătrunde pe piața din România, a informat miercuri compania baltică, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Runda de finanțare pre-seed i-a fost asigurată de fondurile de investiții LATBAN și BADideas.fund, la care s-au adăugat contribuții obținute pe platforma de crowdfunding Seedrs.

Platforma LANDE spune că oferă un serviciu de creditare a fermelor mici și mijlocii. Ca sistem, startup-ul mijlocește acordarea de împrumuturi pentru fermieri din partea unor investitori care se înscriu pe platformă. În acest moment, startup-ul leton spune că are 1.700 de finanțatori individuali care s-au înscris pe platforma sa pentru a acorda împrumuturi fermierilor.

Dobânzile percepute la aceste credite sunt în medie de 10,9% pe an, potrivit startup-ului.

LANDE a fost deschisă în iunie 2019, la Riga, de Nikita Goncars (foto-stânga) și Edgars Talums (dreapta), și spune că a acordat până acum împrumuturi de 4,5 milioane de euro în total, unui număr de peste 300 de fermieri. Startup-ul activează în prezent doar în cele 3 țări baltice, dar acum vrea să se pătrundă în România.

Compania mizează pe faptul că România produce 10% din cerealele și floarea soarelui din Uniunea Europeană și este un exportator mare de produse agricole.

„Oferind finanțare fermelor europene mici și mijlocii, LANDE face mai mult decât să reducă  decalajul de finanțare din regiune – contribuim la accesibilitatea alimentară regională și globală. Peste 1700 de investitori s-au înregistrat deja pe platformă pentru a investi în industria agricolă europeană. Nu este doar o opțiune bună de a diversifica portofoliul de investiții, ci și o șansă de a te angaja în susținerea proceselor care privesc viețile a miliarde de oameni” - a declarat Nikita Goncars, CEO-ul LANDE, în comunicatul transmis StartupCafe.ro.

Din 2021, LANDE a fuzionat cu o altă platformă similară, LendSecured.

Parallax

Vizualizari
674
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri