Smile Media

[P] Finanțări nerambursabile de până la 4 milioane de euro pentru IMM-urile din Regiunea Vest

Finanțări nerambursabile de până la 4 milioane de euro pentru IMM-urile din Regiunea Vest

Microîntreprinderile și IMM-urile din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara au la dispoziție toată luna august ca să depună proiecte și să acceseze până la 4 milioane de euro, fonduri nerambursabile, prin Programul Regional Vest 2021-2027.

Programul se adresează atât microîntreprinderilor, cât și IMM-urilor din domeniile producție și servicii, care își desfășoară activitatea în mediul urban sau în stațiunile turistice atestate din cele patru județe amintite.

Fondurile alocate acestui apel au o valoare totală de 41,25 de milioane de euro, iar proiectele vor putea fi depuse între 1 și 31 august 2024.

Finanțăm spații de producție sau prestări servicii, echipamente, utilaje. Așadar, investim în proiecte care contribuie la creșterea competitivității și capacității de producție a firmelor din Regiunea Vest”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Valoarea minimă și maximă nerambursabilă a unui proiect depinde de domeniul pentru care se solicită finanțare:

  • pentru companiile mici și mijlocii care activează în producție, valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 300.000 de euro și maximum 4.000.000 de euro;

  • pentru cele care oferă servicii, valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200.000 de euro și maximum 1.000.000 de euro.

Contribuția solicitantului la finanțarea investiției diferă în funcție de județul în care acesta își desfășoară activitatea.

Ne dorim ca prin Programul Regional Vest să sprijinim IMM-urile din județele regiunii să se dezvolte, să-și crească profitabilitatea și productivitatea și să-și extindă piața atât la nivel național, cât și internațional. Avem mai multe tipuri de linii de finanțare, adaptate în funcție de specificul județelor și tipul de întreprinderi. Astfel, în județele cu mediul antreprenorial mai puțin dezvoltat, Caraș-Severin și Hunedoara, finanțăm inclusiv crearea de întreprinderi noi, în timp ce pentru pentru județele Timiș și Arad urmărim preponderent întărirea competitivității firmelor existente. Digitalizarea firmelor reprezintă o prioritate transversală. Avem, de asemenea, fonduri dedicate firmelor interesate de inovare - încurajăm mediul privat să inoveze intern, dar și să colaboreze cu institutele de cercetare pentru a duce în piață rezultatele inovării”, explică Georgiana Radac, director Direcția Generală Autoritate de Management PR Vest 2021-2027 – ADR Vest.

Toate informațiile legate de acest subiect, precum și ghidul de finanțare aferent acestui program le găsiți pe site-ul programului, vest.ro.

Până acum, prin programele europene gestionate de ADR Vest, au fost sprijinite peste 1.100 de IMM-uri și au fost create mai bine de 15.000 de noi locuri de muncă în Regiunea Vest, iar investițiile în mediul privat continuă, ceea ce demonstrează beneficiul enorm pe care fondurile europene îl aduc în regiunea noastră. Prin Programul Regional Vest, regiunea va beneficia de cea mai consistentă sumă pe care a avut-o vreodată la dispoziție: 1,18 miliarde de euro. La aceasta se adaugă alocările de pe celelalte programe – Programul Tranziție Justă, pentru județul Hunedoara și Programul Sănătate. Estimăm investiții în valoare totală de 2 miliarde de euro pentru regiunea noastră, în ciclul financiar 2021-2027”, a concluzionat Sorin Maxim.

Toate informațiile legate de Programul Regional Vest 2021-2027 sunt disponibile pe site-ul web al programului, www.vest.ro, iar pentru noutăți în timp real puteți accesa pagina de Facebook a programului.

Parallax

Vizualizari
2379
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 410
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri