Claudiu Zamfir

Oportunitate pentru startup-urile fintech românești de a se extinde în regiune

Thumbnail

Startup-urile românești care dezvoltă tehnologii pentru domeniul financiar (fintech) au acum posibilitatea să beneficieze de resurse, parteneri, mentorat și oportunități de afaceri, într-un program regional lansat de procesatorul de plăți digitale Visa.

Visa Innovation Program așteaptă înscrieri AICI până pe 15 aprilie 2021.

Se caută startup-uri cu echipe dedicate și produse sau soluții live, care vizează:

  • sectorul IMM-urilor,
  • circulaţia fluxurilor financiare,
  • dezvoltarea experienței de plată de ultimă generație,
  • construirea de orașe mai inteligente.

Startup-urile au oportunitatea să intre pe o platformă de parteneriate cu bănci şi antreprenori cu experienţă din regiunea Europei de Sud-Est, a informat Visa, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Echipele care vor fi acceptate în program vor putea să beneficieze, alături de companiile care au finalizat deja programul, de accesul la numeroase resurse, la o rețea de parteneri, de mentorat și oportunități de afaceri.

Programul de inovaţie al Visa pune la dispoziţia startup-urilor în fază incipientă (pre-seed, seed și seria A) o platformă pentru testarea, validarea, co-crearea și lansarea de noi concepte de produse inovatoare în colaborare cu Visa și rețeaua sa de parteneri globali, scurtând semnificativ procesul de lansare pe piață.

Proiectul oferă acces la instituții financiare și alți parteneri din Bulgaria, Grecia și Turcia. Odată cu expansiunea la nivel regional, programul devine accesibil pentru o comunitate mai mare de fintech-uri din sud-estul Europei și oferă băncilor participante, instituțiilor financiare nonbancare și comercianților din cele trei ţări acces la cele mai recente inovații în spațiul fintech din regiune.

În același timp, startup-urile din sud-estul Europei care sunt acceptate în program beneficiază de informaţii practice, acces la resurse tehnologice solide și mentorat pentru a derula proiecte pilot plătite împreună cu partenerii din program, pe pieţele din Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Visa Innovation Program este implementat în Bulgaria de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri locale și fonduri de capital de risc în stadiu incipient, de Crowdpolicy în Grecia și de Hackquarters în Turcia.

Parallax

Vizualizari
225
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri