Denisa Crăciun

Un ONG caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament

Thumbnail

Asociația Lindenfeld caută voluntari care să le fie alături copiilor din centrele de plasament, apartamentele și căsuțele de tip familial și care să îi ajute să învețe mai ușor la materii precum română, matematică, engleză, franceză, informatică sau fizică.

Este vorba despre programul educațional Ajungem MARI, care a demarat campania de înscrieri pentru voluntariat. Doritorii, care vor face activități online alături de copii timp de 7 luni, se pot înscrie până pe 26 septembrie.

Voluntarii vor ajuta copii să își remedieze situația școlară și vor face ședințe de pregătire, ateliere creative, ateliere de siguranță online, educație pentru sănătate, educație civică, TIC, educație financiară și antreprenorială, pe baza suporturilor de curs din programul educațional.

Înscrierile pentru modului 2021 – 2022 se fac prin completarea unui formulat online (pe care îl puteți accesa AICI).

În perioada 21-28 septembrie cei care au aplicat vor primi un răspuns, indiferent dacă au trecut sau nu în etapa următoare, iar mai apoi, persoanele selectate vor începe trainingul inițial și o testare psihologică.

Voluntarii, care trebuie să aibă minim 16 ani, vor fi repartizați la centre în funcție de programul lor, disponibilitate și ce vor să lucreze cu cei mici.

Modulul durează 8 luni, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021 și în funcție de recomandările autorităților, în unele județe, conducerea centrelor le va permite voluntarilor să participe fizic la activități cu cei mici sau la excursii în afara centrelor.

Programul Ajungem MARI, desfășurat de Asociația Lindenfeld, susține educația copiilor și tinerilor instituționalizați și din medii defavorizate.

Programul se desfășoară în Bucuresti, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea.

În prezent, în București și în cele 23 de județe, 2.500 de copii și tineri instituționalizați sau din familii defavorizate se bucură de educație interactivă și experiențe de formare cu sprijinul a 1.400 de voluntari alături de care lucrează săptămânal.

Parallax

Vizualizari
599
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri