Denisa Crăciun

Nou accelerator pentru startup-uri AgriTech, lansat în colaborare cu Microsoft

Thumbnail

Un nou accelerator digital care ajută startup-urile AgriTech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovației în sectorul agricol din Europa Centrală și de Est (ECE) se lansează în colaborare cu Microsoft.

Nextcelerator - The Digital Agriculture Hub, lansat luni, 20 decembrie, este deschis antreprenorilor din sectorul AgriTech cu un startup în stadiu incipient fondat în Europa Centrală și de Est, cu un MVP deja testat și planuri de scalare internațională.

Mai multe informații despre program și detalii despre cum să aplicați găsiți AICI

Și SeedBlink, platforma europeană de investiții pentru startup-urile tech, contribuie la dezvoltarea programului alături de Microsoft. 

„Programul va folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilitatile și oportunitățile startup-urilor, și apoi va implementa mecanisme de sprijin sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat, și înlesnirea accesului la fermieri profesioniști si jucători din agricultură”, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Startup-urile selectate vor avea acces la 4 sesiuni săptămânale de mentorat individual, concentrate pe abilitățile antreprenoriale, cum ar fi dezvoltarea unui model de afaceri, finanțarea unei afaceri și planificarea lansării, precum și o serie de masterclass-uri adaptate nevoilor startup-ului.

Subiectele pot varia de la vânzarea către fermieri și încheierea de parteneriate, până la dezvoltarea de noi tehnologii și aplicarea inteligenței artificiale în agricultură.

„Este clar pentru noi toți – nu doar pentru comunitățile rurale, ci pentru întreaga societate – că nu putem permite să lăsăm agricultura în urmă din punct de vedere al digitalizării. Conversațiile pe care le avem astăzi cu clienții din agricultură sunt aproape aceleași ca acum câțiva ani – cum ar putea să-și reducă costurile, să-și îmbunătățească eficiența și să creeze noi locuri de muncă prin folosirea instrumentelor potrivite. Agricultura se transformă radical și tehnologia are potențialul de a rezolva multe provocări globale de sustenabilitate și productivitate. Programul își propune să ajute startup-urile cu potențial ridicat să își dezvolte în continuare modelul de afaceri, oferindu-le resurse tehnologice, de afaceri și financiare care să le ajute să își asigure o poziție de lider în scena AgriTech din CEE. Încurajăm toți antreprenorii AgriTech să verifice oferta programului și să aplice”, a spus Bogdan Putinică, Director General Microsoft România.

Programul este organizat de compania Agricover, în colaborare cu SeedBlink și Microsoft prin filiala dedicată sprijinirii startup-urilor.

Parallax

Vizualizari
354
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri