Denisa Crăciun

Maraton de jocuri video: Gamerii din România vor să ajute copiii să aibă acces la educație digitală

educatie

Gamerii din România participă duminică, 17 decembrie, la un eveniment online prin care vor să ajute copiii din familii marginalizate să aibă acces la educație digitală.

Streamerii și comunitățile lor de gameri participă duminică, de la ora 10 dimineața, la Gaming Marathon, un eveniment prin care vor să ajute copiii de la ONG-ul Casa Bună, creat de Valeriu Nicolae.

Timp de peste 15 ore, gamerii vor dona zeci de echipamente care să-i ajute pe copii să își continue studiile.

De asemenea, participanții la eveniment pot dona AICI.

Laptopurile, telefoanele mobile, monitoarele și alte dispozitive sprijini programul de gamificare al asociației, care răsplătește copiii cu dispozitive dacă aceștia participă la cât mai multe ore de curs și adună cât mai multe puncte.

Cei peste 30 de streameri prezenți la maraton vor primi diverse challenge-uri și provocări din partea comunității, pe care vor încerca să le depășească pentru ca donațiile către asociație să se înmulțească. Challenge-urile vor testa abilitățile streamerilor în jocuri precum Stumble Guys, Minecraft, Fortnite, FC 24, Counter-Strike 2, League of Legends, PUBG și altele.

Printre altele, în cadrul maraton-ului, streamerii din Good Gaming League se vor alătura acestei cauze. Antonia, Mădălin, Gannicus, Alexa și Zasami vor trebui să îndeplinească mai multe provocări pentru ca 100 de căști să ajungă la copii, în același timp încurajând comunitățile de gaming să ia parte la inițiativă.

Evenimentul caută să descopere nume noi în lumea streaming-ului și să le susțină, așa că streamerii consacrați din Gaming Marathon au pregătit câteva surprize celor la început de drum în această carieră, pentru a-i motiva să producă în continuare conținut de gaming de calitate. De asemenea, Reddysh, Antonia Nuckle, Adrii, AlexaTV și iSilent vor intra în Minecraft și, alături de membrii comunităților lor vor demola structurile ce perpetuează discriminarea la adresa fetelor în lumea gaming-ului.

Parallax

Vizualizari
109
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri