Claudiu Zamfir

Magiunul de Topoloveni se duce în Emirate și Vietnam, în 2020

Thumbnail

Primul produs românesc protejat de Uniunea Europeană, Magiunul de Topolonevni, va fi promovat intens în anul 2020 în Vietnam și Emiratele Arabe Unite, cu ajutorul unor fonduri europene de 775.000 de euro, a anunțat, joi, firma producătoare, Sonimpex Topoloveni”, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.  

De asemenea, firma românească va participa la târguri și expoziții în Japonia, SUA și Brazilia, ca membră a Patronatului  Romconserv.

În aprimile 2011, Magiunul de Prune Topoloveni a fost înregistrată cu Indicaţie Geografică Protejată în Uniunea Europeană. Timp de 5 ani, a fost singurul produs românesc protejat ca brand tradițional în UE.

Datorită acestei recunoașteri europene, firma a accesat fonduri UE pentru promovarea tradiționalului, unicului și autenticului Magiun de Prune Topoloveni în Norvegia, Elveția, Rusia, America, Emiratele Arabe Unite, iar acum în Vietnam și din nou UAE.

De asemenea, produsul românesc a primit, prin acordurile externe ale UE, Indicaţia Geografică Protejată în Canada și Japonia de Comisia Europeană.

De asemenea, firma argeșeană deține un brevet internațional de invenție în baza căruia produce dulceața fără zahăr adăugat sau aditivi.

Firma Sonimpex, din localitatea Topoloveni, județul Argeș, a fost fondată în urmă cu 28 de ani de antreprenoarea Bibiana Stanciulov.

Societeta a obținut în anul 2018 venituri de 4,5 milioane de lei și profit de circa 30.000 de lei, cu un număr mediu de 27 de angajați, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro.

Parallax

Vizualizari
739
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri