Un marketplace care se adresează consumatorilor responsabili de fashion și o platforma prin care pasionații de călătorii pot găsi un partener de excursie sunt doar două dintre cele 29 de idei de afaceri participante la cohorta #6 a programului de accelerare Commons Accel pentru business-uri cu soluții inovatoare și sustenabile, care pot obține investiții de capital de risc.
Iată cele 29 de startup-uri care pot dezvoltă ideile de afaceri în povești de succes.
- WowMind – fondată de Anna Mera, este o platformă educațională de partajare video care oferă copiilor nativ digitali, acces la conținut de înaltă calitate creat de cadre didactice și experți în jurul curriculei formale dar și a educației non formale.
- Uphave este un marketplace care se adresează consumatorilor responsabili de fashion, o categorie care a crescut mai ales în timpul pandemiei. Platforma oferă utilizatorilor acces online 24/7 la magazinele de stradă second-hand, cea mai mare piață de distribuție second-hand nedigitalizată. Fondatoarea startup-ului este Diana Ceresmis.
- Tripis – fondată de Cristian Ghiță, este platforma prin care pasionații de călătorii în grup sau singuri vor putea găsi într-un mod rapid și sigur un partener de călătorie sau de activitate outdoor/indoor.
- THRILL Republica – fondată de Alex Mareș, este un ecosistem invite-only ce facilitează organizarea și descoperirea evenimentelor de tip car meet premium pentru top 1% entuziaști auto prezenți în principalele teritorii din EU, SUA și UAE.
- Tekpon este un marketplace de software în US. Acesta aduce la aceeași masă peste 600 de firme de software cu clientul lor final. Scopul lor este să construiască cel mai mare marketplace de software. Tekpon a fost fondată Alexandru Stan.
- TeAsiguri.ro – fondată de Iulian Ruicu, face asigurări pentru mașină, locuință, bunuri, călătorii, viață și sănătatea angajaților marilor companii din România (peste 100 de angajați). Oferim reduceri speciale negociate cu principalii asiguratori.
- Feudal.Media este un sistem complet de organizare, stocare și publicare pe rețelele de social media a materialelor digitale (fotografii, materiale video) într-o agenție de marketing. Compania a fost fondată de Daniel Robert Dinu.
- Spiral - este un sistem de operare ușor de folosit ce permite transformarea digitală ultra rapidă a spitalelor, clinicilor și a cabinetelor. Spiral este un startup fondat de Bianca Bălan.
- TaskRealm – fondată de Mihai Plăiașu, este o aplicație pentru rezolvarea diferitelor sarcini sau probleme care pot să apară în viața de zi cu zi.
- Solmag – fondată de Alexandru Nicoară, digitalizează piața de energie regenerabilă printr-un marketplace de panouri solare (fotovoltaice).
- Hidden | Desire – startup fondat de Maurice Mat, creează parfumuri pentru femei.
- Smart Rei – fondat de Denis Conon, este marketplace-ul în care cumpărătorii de unități locative își pot găsi opțiunile preferate printr-un mod intuitiv și ușor economisind 90% din timpul alocat găsirii și achiziționării unităților locative.
- SAS Technologies – fondat de Cozma Adrian, își propune să ajute afacerile mici, mari și mijlocii să se digitalizeze. Compania se ocupă de tot ciclul de viata al unui produs software, de la proiectare și project management până la dezvoltare.
- Peers Portal adresează problemele de privacy și cenzură pe care le au utilizatorii de rețele sociale printr-o platformă nouă ce permite tuturor să posteze peer-to-peer doar cu prietenii lor și nu cu serverul nostru. Startupul a fost fondat de Alin și Gabriel Popescu.
- microserviceNOW – fondat de Teodor Mincu, oferă o paletă de microservicii as a service. Economisește bani și timp în dezvoltarea unei platforme web, prin externalizarea funcționalităților secundare dar esențiale în funcționarea în general a tuturor platformelor software.
- MeetLocals – fondată de Elena Luiza Oprea, digitalizează experientele și activitățile turistice din România, printr-un sistem complet și personalizat de tur-operare, prin care se organizează, se administrează și se comercializează o varietate de activități și experiențe autentice locale cu suportul și expertiza echipei, de peste 20 ani, în industria ospitalității.
- Medicalo Healthcare – fondată de Andreea Porumb, platformă web based și aplicație mobilă care ajută spitalele private și publice în reducerea costurilor cu managementul pacienților, programați pentru intervenții chirurgicale și reducerea timpul, întregii echipe medicale, consumat pe proceduri admnistrative prin automatizarea procesele pre și post-operatorii și monitorizarea evoluției pacientului.
- Lendvolut – fondată de Adi Ploscaru și Daniel Vlădescu, își propune să conecteze rapid și 100% digital cererea de creditare a start-up-urilor și IMM-urilor cu potențial de creștere, finanțate greu de bănci/ifn-uri, cu oferta de bani ce pot fi împrumutați temporar de orice adult și entitate juridică.
- Golden Pigs – fondată de Cristian Tomescu, creează cadouri 100% handmade, originale. Realizează pușculițe, lumânări și corpuri de iluminat.
- GHLASS – își propune să eficientizeze sistemul existent al industriei modei: creațiile nu trebuie bazate pe instinct, ci pe feedback-ul pieței, ăn comenzi tangibile. Startup-ul a fost fondat de Filothea Favatas.
- Fity – fondată de Mihaela Mariș, digitalizează industria sportivă printr-un sistem de management al activităților, special construit pe nevoile cluburilor sportive.
- DEA Medicine – fondat de Adrian și Cristian Siloși, este platforma de telemedicină și sfaturi medicale online prin care oricine prezintă nevoia unui serviciu medical rapid poate să intre în videoconferință cu un expert, din confortul propriei case.
- CPV Lab Pro – fondat de Iulia Drăghici, este o platformă de tip ad tracking care monitorizează campaniile de marketing online, indiferent de sursa traficului (Google Ads, Facebook, TikTok, Youtube etc).
- CityPack - este o aplicația mobilă care digitalizează conexiunea dintre companiile ce oferă experiențe cu potențiali clienți. CityPack ajută tinerii să descopere activități de timp liber, economisind totodată bani prin intermediul ofertelor exclusive din aplicație și pune la dispoziția companiilor ce oferă experiențe o metodă alternativă și inovativă de promovare.
- Drooler – fondată de Andrei Cerbu, gătește mâncare gourmet pentru cățeii din România, livrata fresh, din fabrică direct la ușa clientului.
- LicitatiiImobiliare – fondată de Gabriel Cristian Lupascu, este o platformă de agregare și colectare a anunțurilor de licitații de insolvență pentru proprietăți în diverse stadii de executare.
- bili – fondată de Daniel Popa și Răzvan Șerban, este un fintech SaaS care aduce pe piață cea mai rapidă soluție de plată în restaurante prin care se urmărește optimizarea moduuil în care restaurantul este plătit de către clienți, economisind până la 15 minute per comandă și crescând viteza de rotație a meselor
- Bună Ziua Pizza&Caffe – fondat de Marius Gherga, este un concept nou de restaurant full service, având o selecție de preparate din bucătăria românească și internațională. În conceptul Bună Ziua PIZZA&CAFFE o persoană are posibilitatea să servească la mic dejun, prânz și cină zilnic un produs diferit. De asemenea dacă vii cu familia sau te întâlnești cu prietenii, fiecare dintre ei pot să aleagă o un tip de produs, nefiind nevoit să mergi în puncte diferite de vânzare să comanzi.
- AmCoach – fondat de Tudor Rusu, este o aplicație prin care poți avea acces instant la o listă de profesioniști în coaching, psihoterapie și mentoring de la care poți solicita inclusiv sesiuni de la specialistii aflați online fără o programare în prealabil.
Commons Accel este un program de accelerare de 3 luni, ce pune la dispoziția antreprenorilor aflați la început de drum curricula și mentorii necesari, cadrul potrivit, precum și suportul sau serviciile esențiale pentru ca aceștia să își dezvolte afacerea și să își atingă obiectivele de business, fie că acestea se referă la comercializare, internaționalizare, investiții sau scalarea startup-ului.