Răzvan Tătaru

Listă: Șase idei de afaceri inovatoare pentru mobilitate urbană dintr-un program susținut de UE

Mobilitate urbană

O soluție de monitorizare a trecerilor de pietoni cu ajutorul inteligenței artificiale și o platformă de transport ecologic sunt două dintre ideile de afaceri înscrise într-un program sprijinit de Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

EIT Urban Mobility, o inițiativă a unui organism UE, a găzduit „Innovation Demo Day” în cadrul How to Web Conference 2023, care a avut loc la începutul lunii octombrie în București.

Pe parcursul zilei „demo”, șase fondatori și-au prezentat ideile de afaceri, au primit feedback și au identificat colaboratori potențiali.

Soluțiile inovatoare pentru mobilitate urbană din program

  • Blume Technologies – Soluție care monitorizează trecerile de pietoni cu ajutorul inteligenței artificiale și îi alertează pe șoferi printr-un sistem de semnalizare cu LED-uri distincte;
  • Cautcurier.ro – Platformă dedicată conectării afacerilor locale cu serviciile de curierat de tip „last-mile”;
  • E-mobility Rentals – Soluție de mobilitate durabilă care oferă opțiuni de închiriere și achiziționare de vehicule electrice, completate de facilități de încărcare gratuită și sisteme de "schimb de baterii", care permit înlocuirea unei baterii în 30-40 de secunde;
  • EVConnect - Pionieri în crearea unei rețele extinse de stații de încărcare pentru vehicule electrice în România;
  • tranzy.ai - Platformă care furnizează servicii de mobilitate urbană inteligentă bazate pe date și adaptate la nevoile comunității, oferind informații în timp real și un portal de „date deschise”;
  • Drop - Serviciu de transport ecologic care utilizează curieri calificați și vehicule nepoluante, cum ar fi biciclete, biciclete electronice, biciclete cargo și scutere electronice.

Programul „EIT Urban Mobility Startup Support Programme” este destinat antreprenorilor care abordează provocările mobilității urbane. Acesta oferă ateliere, mentorat, conexiuni și oportunități de networking, dar și vizibilitate pentru startup-urile din acest domeniu. Programul este în curs de desfășurare și se adresează tuturor celor dornici să își dezvolte afacerea de mobilitate urbană la nivelul următor.

Parallax

Vizualizari
340
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri