Răzvan Tătaru

Peste 1.000 liceeni români, participanți ai unor activități de orientare profesională în domeniul IT și tehnologie

elevă de liceu la un curs

Peste 1.000 elevi din 34 licee din București și din țară au avut acces la un modul de orientare profesională în domeniul tehnologic, potrivit unui comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Liceenii au participat la proiectul „Skills for Tech Jobs”, organizat de Junior Achievement (JA) România și Honeywell, o companie americană de automatizări. Aceștia au avut ocazia să învețe cum să se pregătească și să învețe abilități necesare unor joburi de interes pentru ei, precum:

  • administrator achiziții – junior;
  • technical support specialist;
  • application engineer;
  • specialist în vânzări și marketing – junior.

Totodată, 33 de voluntari din cadrul Honeywell s-au alăturat inițiativei și au participat la activitățile educaționale de la clasă sau din mediul online, în licee din 8 localități diferite din țară.

În peste 170 de ore de voluntariat derulate în cadrul proiectului, consultanții voluntari au ajutat elevii să își îmbunătățească abilitățile interpersonale, să își dezvolte gândirea logică și creativitatea și să își identifice propriile talente și aptitudini necesare pentru a îndeplini anumite roluri sociale și profesionale.

„Experiența mea în acest program a fost nu doar o ocazie de a împărtăși cunoștințe și experiențe, ci și o lecție de umanitate și speranță, observând dorința tinerilor de a se dezvolta și de a contribui la societatea în care trăiesc“, a declarat Alina Buluc, Senior Project Manager Honeywell și consultant voluntar în cadrul proiectului.

Proiectul „Skills for Tech Jobs” este conceput pentru liceeni și are ca scop oferirea de sprijin în dezvoltarea abilităților tehnice necesare pentru a obține un loc de muncă în domeniul tehnologic.

Prin acest proiect, elevii pot să analizeze diferite opțiuni de carieră în domeniul tehnologic, precum și să identifice și să exerseze abilitățile necesare pentru a îndeplini anumite roluri sociale și profesionale, în funcție de domeniile și industriile pe care le preferă.

Proiectul face parte din parteneriatul dintre Junior Achievement și Honeywell pentru dezvoltarea competențelor digitale și a celor necesare profesiilor în tehnologie. Până acum, peste 23.300 de elevi de gimnaziu și liceu au beneficiat de activitățile proiectelor.

Parallax

Vizualizari
162
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri