Denisa Crăciun

Lecții de educație financiară pentru 3.000 de elevi români, printr-un program gratuit

sistem privat educatie

3.000 de elevi români de gimnaziu, inclusiv din medii defavorizate, vor învăța despre educație financiară în perioada 2023-2024, printr-un proiect educațional.

Profesorii români și elevii acestora vor avea acces printr-o platformă interactivă, la materiale learning by doing de educație economică și financiară, precum și training și consultanță gratuite. 

Prin programul JA Sensul banilor, cei 3.000 de elevi vor învăța în anul școlar 2023-2024, sub îndrumarea cadrelor didactice, despre: metode de a administra corect banii, de a economisi inteligent, de a lua cele mai bune decizii financiare și de a putea gestiona riscurile ce apar.

De asemenea, copiii își vor îmbunătăți cunoștințele financiare, identificând oportunități și lucrând exerciții prin exemple practice de gestionare a bugetului familiei, a resurselor în raport cu consumul și economiile, în scopul de a reuși să ia decizii optime privind finanțele proprii pentru diferite situații.

La ediția din anul școlar precedent a programului au luat parte 3.168 de elevi din mediul urban, mic urban și rural, coordonați de 75 de profesori, din 45 de instituții de învățământ, din 30 de localități din țară.

Proiectul este realizat de Junior Achievement (JA) România și Asirom.

Parallax

Vizualizari
156
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri