Denisa Crăciun

Se lansează o școală de afaceri pentru antreprenorii din România

Fondatorii Beyond Business School

Se lansează o școală de afaceri în România unde se vor derula, începând cu 2024, cursuri ce vor fi predate antreprenori și directori executivi de companii.

Antreprenorul în serie Grégoire Vigroux, fondatorul startup-ului Bonapp.eco, creatoarea de comunități și antreprenoarea Andra Ghibuțiu și profesorul adjunct, fost director general, Nicolas Boitout, lansează școala de afaceri Beyond Business School.  

Școala se lansează cu un program de Executive Master in Business Administration (EMBA) ce constă în 120 de ore care se derulează de-a lungul a 10 weekenduri.

Prima cohortă se va desfășura între 12 ianuarie - 31 martie 2024. Vor urma două cohorte similare în 2024: aprilie - iunie și septembrie-decembrie.

Cursurile vor avea 40 de speakeri, 90% dintre aceștia fiind antreprenori și lideri de companii, iar programul de EMBA costă 3.000 de euro pentru înscrierile early-bird. 

CEO Talks - întâlnirile în cadrul cărora antreprenorii și liderii de companii vor vorbi despre experiența lor, iar cursanții vor avea posibilitatea de a le adresa întrebări - vor avea loc vineri seara. Masterclass-urile și cursurile vor avea loc sâmbăta și duminica dimineața.

„Mi-am dorit să lansez o școală de afaceri încă de când am devenit antreprenor în România, în 2007. Cred că în țara noastră sunt oameni foarte talentați în domeniul tehnologic, dar nu suficienți lideri de afaceri cu o mentalitate antreprenorială. Programul nostru EMBA a fost conceput pentru a construi o nouă generație de lideri de afaceri în România și o rețea puternică și influentă de absolvenți, numită "beyonders". Pentru a le permite studenților noștri să devină lideri, ne-am selectat profesorii din rândul celor mai buni antreprenori și directori executivi de companii  din România și nu numai”, a declarat Grégoire Vigroux, cofondator Beyond Business School.

Toți studenții vor urma un set comun de module de management general, care reprezintă 60 de ore. Acesta acoperă subiecte precum crearea de echipe, public speaking, corporate finance, precum și România în contextul businessului global.

De asemenea, fiecare student va alege între trei specializări care reprezintă 30 de ore suplimentare: leadership & business development, leadership & afaceri sustenabile și leadership & transformare digitală.

Totodată, vor exista 20 de ore de cursuri online, în parteneriat cu școli de afaceri din Europa de Vest, care vor oferi studenților două certificate internaționale.

Ultimele 10 ore vor fi dedicate unui proiect antreprenorial care va permite studenților să prezinte cunoștințele dobândite pe parcursul programului academic.

Cei care doresc să aplice pentru programul EMBA al Beyond Business School trebuie să aibă o diplomă de licență și să fie antreprenori, sau să lucreze într-o companie, într-un rol de middle management sau de management.

Fondatorii școlii estimează că primul grup de EMBA va avea 40 de studenți, aceștia urmând să fie împărțiți în mod egal între modulele de dezvoltare a afacerilor, sustenabilitate și transformare digitală.

În paralel cu cele trei cohorte de EMBA care se vor desfășura pe parcursul anului, fondatorii intenționează să lanseze în septembrie 2025 un program post-Bacalaureat de trei ani (BBA - Bachelor of Business Administration) și să se extindă în regiune (în principal în Bulgaria, Grecia, Ungaria și Moldova) începând cu 2026. 

Parallax

Vizualizari
1007
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri