Claudiu Zamfir

Un IT-ist român a obținut o investiție de 1,44 milioane euro pentru startup-ul său

Thumbnail

Un startup de securitate cibernetică, fondat de un IT-ist român, la Londra, a obținut, zilele  trecute, o finanțare de capital de risc de 1,2 milioane de lire sterline (circa 1,44 milioane euro) din partea unor investitori de venture capital.

Bănățeanul Flavius Pleșu a fondat, în iunie 2015, la Londra, startup-ul OutThink, iar vineri, 14 februarie 2020, a obținut o finanțare seed de 1,2 milioane de lire sterline din partea unui grup de investitori condus de fondul de investiții Forward Partners. Printre investitori se mai numără Paramount Computer Systems și Subatomic Analytics.  
 

Startup-ul londonez cu ADN românesc a realizat prima platformă software as a service (SaaS) de anticipare a riscurilor de securitate cibernetică generate de factorul uman (Predictive Human Risk Intelligence), potrivit publicației britanice UKTN.

Cu investiția obținută vineri, OutThink va putea să se extindă în Marea Britanie, Europa și Orientul Mijlociu și să-și lărgească baza de clienți. Printre clienții săi se numără deja Vodafone, Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) și Holland & Barrett.

De asemenea, firma lui Flavius Pleșu vrea să-și crească echipa de la 15 la 40 de angajați până la finalul anului 2020.

Banii vor fi folosiți și pentru a continua dezvoltarea produsului său principal, axat pe analize predictive și modele de date avansate. „Finanțarea este crucială pentru ca OutThink să continue inovarea și ne va permite să avansăm cu dezvoltarea generației următoare de sisteme de prevenire a riscurilor de securitate focalizate pe factorul uman”, a spus Pleșu, citat de BDaily News.

Investiția seed obținută vineri este așteptată să fie urmată de o nouă rundă de finanțare, mai mare, de serie A, până la sfârșitul acestui an.

Cu o bogată experiență în securitate cibernetică, Flavius Pleșu a ocupat, printre altele, funcția de șef al departamentului de securitate informațională (CISO - chief information security officer) al Bank of Ireland (2017-2019). În România a lucrat la o serie de companii private, dar și în sectorul public, ca specialist în informații clasificate în Ministerul Afacerilor Interne - Compartimentul structura de securitate în domeniul protecției informațiilor clasificate (2006-2008).

El a absolvit Automatică și Calculatoare la Universitatea Politehnică Timișoara (2003) și Informatică la universitatea privată „Tibiscus”. De asemena, Flavius a studiat securitatea informațională la Royal Holloway, Londra (2014), și a urmat diverse programe educaționale de IT la University of Washington (2013) și Stanford (2012), potrivit profiliului său de pe LinkedIn.

Parallax

Vizualizari
9756
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri