Răzvan Tătaru
Grupul românesc de investitori TechAngels a investit în startup-uri peste un milion EUR, în prima jumătate a anului 2024.
Investitorii membri ai rețelei TechAngels au investit 1.020.045 EUR în mod direct în startup-uri din domeniul tehnologiei.
Dintre aceștia, 14,6% au sprijinit startup-uri noi, cu un total de 725.000 EUR, iar 13% au participat în runde de finanțare „follow on”, cu o sumă de 250.000 EUR. Sondajul intern, pentru semestrul al doilea, arată că alți 1,8 milioane EUR sunt disponibili pentru investiții până la finalul acestui an, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.
Grupul a adoptat o nouă viziune privind contribuția la dezvoltarea ecosistemului tech din România, subliniind necesitatea unei abordări mai îndrăznețe și a unei ținte pentru această evoluție: contribuția la crearea a cel puțin 10 unicorni, companii tehnologice evaluate la peste 1 miliard de dolari, în următorii 10 ani.
„Acum este momentul perfect pentru a construi companii de tehnologie extraordinare din această parte a lumii. România și țările din regiune au oportunități fără precedent pentru antreprenorii tech. Credem că potențialul nostru nu este doar local, ci global. În ciuda provocărilor, România și CEE au oportunități fără precedent pentru antreprenorii din domeniul tehnologiei. Cu o economie în creștere, niveluri ridicate de talent tehnic și o incluziune economică în creștere, credem că este momentul potrivit pentru ca regiunea noastră să realizeze lucruri importante, să viseze cu îndrăzneală în domeniul tehnologiei”, a declarat Marius Istrate, Președintele Board-ului TechAngels.
Viziunea se bazează pe trei piloni strategici:
TechAngels susține că se va concentra pe implementarea direcției strategice stabilite, prin intensificarea contactelor cu membri și membri potențiali, cu parteneri internaționali. Grupul va facilita schimbul de experiență în comunitate, va continua participarea și susținerea evenimentelor industriei și va capacita comunitățile de afaceri și profesioniști din tech în a se alătura ecosistemului prin finanțare și mentorat.