Denisa Crăciun

Investiții totale de peste 55 milioane EUR obținute de fondatorii de startup-uri din programele Rubik Hub

Rubik Hub

Organizația românească Rubik Hub susține că în cei 7 ani de activitate a sprijinit peste 300 de fondatori de startup-uri și că antreprenorii au obținut investiții totale de peste 55 milioane EUR, ca parte din programele sale.

În cei 7 ani de activitate, peste 4.000 de participanți au trecut pragul Rubik Hub. Dintre startup-urile care au participat la acceleratoarele organizației face parte și Bloomcoding, un startup EdTech din Republica Moldova, care a făcut parte din cohorta acceleratorului Rubik Garage în 2022.

După participarea în program, a obținut o investiție de un milion EUR de la trei fonduri de investiții: Credo Ventures din Praga, Inovo VC din Varșovia și u.ventures din Kiev.

De asemenea, Helperz, platformă online din România dedicată serviciilor de babysitting, pet sitting, meditații, îngrijirea bătrânilor și curățenie, aparticipat în 2020 la programul de accelerare, iar ulterior a ridicat investiții în valoare de 90.000 EUR.

Programele pentru startup-uri organizate de Rubik Hub sunt:

  • Rubik Start: Destinat persoanelor cu inițiativă, care vor să-și amplifice spiritul antreprenorial și să-și clarifice ideea de afacere. Ediția curentă are loc în Piatra Neamț.
  • RubikEDU: Un program de pre-accelerare care ajută fondatorii de startup să facă pasul de la idee la startup, oferind participanților cunoștințele și resursele necesare pentru a progresa. Ediția a 9-a a programului este pe punctul de a se încheia. Acesta a fost primul program, lansat în 2018, pe atunci pentru studenți.
  • Rubik Garage: Dedicat celor care își doresc să scaleze pe piețele din Europa, beneficiind în tot acest timp de resurse, mentorat și sprijin în acest sens.
  • Rubik Scale to USA: Acceleratorul pentru startupurile care vor să se extindă pe piața din SUA. Anul acesta, echipa programului a organizat pentru cohortă o delegație în State.
  • Ready to Raise: Un program care sprijină startupurile în procesul de atragere a investițiilor, destinat celor care au trecut deja prin programul de accelerare.

În total, organizația, care aniversează 7 ani de activitate pe 27 mai 2024, a inițiat peste 150 de evenimente și programe. Rubik Hub, parte din Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, și-a deschis porțile la Piatra Neamț, în 2017, ca un spațiu dedicat dezvoltării startup-urilor din România.

Parallax

Vizualizari
155
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri