Claudiu Zamfir

Investiție românească de 300.000 dolari într-o platformă crypto

Thumbnail

Chiar dacă piața crypto a căzut în ultima perioadă, investițiile din acest domeniu nu s-au oprit cu totul, nici în România. Coinzix, o platformă românească de schimb de criptomonede, fondată în 2021, anunță luni, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a primit o investiție de 300.000 de dolari din partea Legion Ventures, un fond de investiții al unor români pasionați de „ecosistemul criptomonedelor”.

Platforma Coinzix a fost lansată la Oradea, de 3 antreprenori români: Ovidiu Chirodea (foto), Mihai Sbirneciu și Mihai Niculae.

Firma spune că își propune să devină, în 12 luni, principalul crypto exchange din România, cu ajutorul finanțării și al serviciilor de suport: marketing, servicii juridice, strângere de fonduri, tokenomics (adică structura și ciclul de achiziție și utilizare a unui token în vederea tranzacționării).

„Până la sfârșitul anului, vom îmbunătăți oferta de servicii prin emiterea cardurilor de debit Coinzix, vom lansa launchpadul (platformă ce ajută startup-urile din zona crypto să strângă fonduri) și vom extinde rețeaua de bancomate. Toate acestea ne vor permite să devenim lideri de piață din punct de vedere al numărului de utilizatori și al volumului tranzacționat”, a declarat Ovidiu Chirodea, co-fondator și CEO Coinzix.

Din momentul lansării, în octombrie 2021, exchange-ul susține că a avut un volum de peste 10 milioane de dolari, realizat de 4.500 de utilizatori din România. Aceștia au posibilitatea de a tranzacționa peste 60 de criptomonede, atât pe o platforma desktop, cât și prin aplicații mobile IoS și Android, mai spune compania.

Platforma Coinzix permite achiziția de criptomonede fie prin transfer bancar, folosind euro, fie cu cardul, folosind orice tip de valută. Tranzacțiile se pot face și prin rețeaua de ATM-uri, de unde se pot cumpăra și vinde Elrond eGold (EGLD) sau Bitcoin (BTC) cu lei, cash.

Momentan, compania operează 8 ATM-uri amplasate în București, Brăila, Oradea, Constanța, Sibiu, Timișoara. Rețeaua de ATM-uri se va extinde la 15 unități, până la finalul acestui an. Firma vizează, de asemenea, extinderea rețelei de bancomate și peste granițe, în țări precum Italia și Spania.

Mediana tranzacțiilor efectuate de clienții Coinzix este între 700 de dolari și 1.000 de dolari.

Coinzix: Investiții de 10 milioane de dolari în următorii trei ani

Românii de la Coinzix susțin că investiția inițială în platfoma lor a fost de aproximativ 1 milion de dolari. Chiar dacă acum a luat o finanțare de 300.000 dolari , românii visează la investiții de 10 milioane de dolari în următorii 3 ani.

Coinzix intenționează să acopere toate serviciile ecosistemului crypto-financiar, inclusiv staking, sisteme PoS, launchpads și credite.

De asemenea, va lansa propriul token după încheierea etapei de fundraising. Listarea tokenului „este dependentă de condițiile pieței”.

Cine sunt  fondatorii Coinzix:

  • Ovidiu Chirodea a mai fondat CryptoChange, o platformă de schimburi de criptomonede ce oferă servicii pentru early adopters în România.
  • Mihai Sbirneciu are peste 13 ani în cybersecurity și compliance și a condus mai multe echipe și proiecte din industria financiară, făcând parte din echipele de cybersecurity ale Deutsche Bank, ING și IBM.
  • Mihai Niculae este product și quality manager în domeniul financiar, servicii și tehnologie. În ultimul deceniu, el a lucrat la IBM și Nationale Nederlanden, coordonând echipe de peste 20 de persoane și dezvoltând produse pe trei piețe.

Ce este Legion Ventures

Înființat în martie 2021, Legion Ventures se prezintă drept „fond de investiții al comunității românilor pasionați de ecosistemul criptomonedelor, creat cu scopul de a susține proiecte bazate pe tehnologia blockchain aflate în stadii incipiente de dezvoltare”.

În 15 luni de la înființare, fondul susține că a strâns peste 10 milioane de dolari, pe care i-a investit în peste 120 de proiecte, printre care și platforma de social gaming Wam App.

Legion Ventures susține că randamentul investițiilor raportat la proiectele listate era de 1.200%, în decembrie 2021, când prețurile în dolari ale principalelor criptomonede era sus.

Acum, când piața crypto a scăzut, fondul afirmă că are totuși un ranament de aproximativ 200%.

Aproximativ 25% dintre proiectele în care Legion Ventures a investit nu au fost încă lansate.

De asemenea, fondul susține că are peste 20.000 membri activi și peste 1.200 investitori.

Parallax

Vizualizari
2117
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri