Denisa Crăciun

Investiție de 10 milioane dolari pentru un startup american de inteligență lingvistică

Thumbnail

Sorcero, un startup american de inteligență artificială (AI), care are în echipă un IT-ist de origine română, a obținut 10 milioane de dolari într-o rundă de investiții seria A, condusă de CityRock Venture Partners, pentru platforma sa de procesare a limbajului.

Compania, cu sediul central în Washington, D.C. și Cambridge (Massachusetts), a fost fondată în 2018 de Dipanwita Das, care este și CEO-ul (directorul general) Sorcero, Walter Bender și Richard Graves.

Din echipa Sorcero face parte și Bogdan Sabac, un IT-ist de origine română, care ocupă funcția de Vice President of Engineering și care s-a alăturat recent companiei, în 2021.

Bogdan Sabac este absolvent al Universității Politehnica din București și a lucrat, de-a lungul timpului, la mai multe companii americane precum ALK Technologies, Connotate, Adaptly sau Information Builders, potrivit profilului său de LinkedIn

Sorcero funcționează ca o platformă de procesare a limbajului natural, ajutând experții din domenii precum medicina să găsească răspunsuri la întrebările lor: pune la dispoziție, printr-un limbaj accesibil, date, rapoarte și evaluări clinice.  

Cu noua investiție obținută, anunțată joi de Sorcero, compania strânge, în total, o finanțare de 15,7 milioane de dolari, în cei 3 ani de existență.

Directorul general al companiei, Dipanwita Das, susține că Sorcero este un proiect destinat experților din sănătate și alte științe, care îi ajută să fie „mai rapizi, mai buni și mai puțin predispuși la erori”.

Ea a mai spus că Sorcero este folosită „de echipele științifice și de echipele de reglementare ale căror sarcini sunt colectarea de date științifice și comunicarea lor eficientă către o varietate de părți interesate”.

Parallax

Vizualizari
471
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri