Claudiu Zamfir

Intel caută startup-uri IT europene, să le ofere mentorat

Thumbnail

Gigantul american de tehnologie Intel își extinde programul de incubare Intel Ignite în Europa, pentru a oferi mentorat și îndrumare startup-urilor IT de pe continent.

Incubatorul de business Intel Ignite funcționează deja în Israel, unde a ajuns la a treia ediție, iar zilele trecute Intel a anunțat extinderea acestui program în două noi hub-uri: Munchen, pentru startup-urile din toată Europa, respectiv, Austin, Texas, pentru cele din SUA.

La Intel Ignite vor fi selectate 10 firme de tehnologie aflate la început de drum, care vor intra într-un program de 12 săptămâni de mentorat cu experți Intel și specialiști de „nivel mondial” din afara companiei. Startup-urile selectate vor avea ocazia să întâlnească lideri ai tehnoogiei și ai afacerilor și vor avea primi acces la cunoștințe, relații și asocieri valoaroase în business, a menționat colosul tech.

Pentru incubatorul pentru Europa, de la Munchen, înscrierile se vor deschide în ultimele 3 luni ale anului 2020, iar programul va începe în prima jumătate a anului 2021, conform Intel. Procesul de selecție va fi unul virual, sub regim de pandemie.

Antreprenorii interesați ar trebui să urmărească anunțurile Intel Ignite, pentru a prinde deschiderea sesiunii de înscrieri.

Condițiile de selecție includ, printre altele, ca startup-ul să fi obținut deja investiții de măcar 1 milion de dolari (runde seed sau serie A), să aibă o echipă de fondatori experimentată, drepturi de proprietate intelectuală semnificativă și oportunitate de extindere pe piață.

Compania subliniază că NU va opri părți sociale din firmele acceptate la Intel Ignite.

Aceasta va fi prima etapă a expansiunii programului Intel Ignite, care va aduce incubatorul de business în „mai multe orașe din Europa, America de Nord și Asia”, a menționat productorul american de procesoare.

Parallax

Vizualizari
600
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri