Smile Media

[P] Intel NUC10i5FNH2, o soluție pentru biroul de acasă și nu numai

Thumbnail

Într-un context social și de business în care foarte puțini dintre noi mai merg la birou, lumea a avut nevoie de o schimbare rapidă de macaz atunci când lucrurile au început să ia o turnură către mediul online și către un ecosistem de birou „de acasă”. 

Deși primele lucruri care vin în minte atunci când ne gândim la un spațiu de lucru amenajat în incinta propriei case sunt laptop-uri sau sisteme desktop, acestea nu sunt neapărat singurele soluții la care putem apela.

Încă de la lansare, gama NUC de la Intel și-a spus cuvântul pe piață, acoperind o nișă de care nimeni nu era încă convins că ar putea prezenta interes. Însă cum situația nu a stat deloc așa, micile dispozitive propuse de producătorul american reprezintă parteneri de încredere atunci când ai nevoie de un device versatil, pe care să te poți baza atunci când ai nevoie.

Intel NUC10I5FNH2 este un hub de dimensiuni foarte reduse care reprezintă punctul de plecare atunci când ai nevoie să configurezi un sistem compact care să facă față sarcinilor de lucru de zi cu zi. Micul PC vine echipat cu un procesor Intel i5-10210U de generația a zecea, care poate fi dus până la o frecvență de 4.20 GHz, o performanță deloc rea pentru tipul de device despre care vorbim.

Alegerea e la tine

Device-ul vine fără memorie RAM sau mediu de stocare atunci când este scos din cutie, însă acest lucru nu reprezintă deloc un dezavantaj. Cei de la Intel lasă la alegerea utilizatorului ce fel de sistem vrea să construiască, adaptând performanța viitoare la nevoile pe care acesta le are, fie că sunt mai exigente sau nu.

De exemplu, atunci când folosești Intel NUC10I5FNH2 pe post de „media center” pentru sufragerie nu ai nevoie de o capacitate RAM mai ofertantă, așa cum este în cazul unui sistem adaptat cerințelor de „home office”.

În ceea ce privește procesul de echipare sau de upgrade al sistemului, acesta se realizează într-un mod foarte facil, placa de bază oferind suficient spațiu de lucru pentru a monta plăcuțele RAM SO-DIMM sau soluția de stocare de tip M.2. Accesul la interior se face prin desfacerea simplă a patru șuruburi.

Design minimalist

Și aici vine și argumentul principal pentru un birou aerisit, neîncărcat prea tare de diverse elemente care să ocupe prea mult spațiu. NUC-ul despre care vorbim astăzi este unul al cărui principal atu este reprezentat de dimensiunile extrem de reduse: 117mm lungime, 112mm adâncime și 51mm înălțime. Acest lucru înseamnă că nici nu îl vei simți pe birou, având astfel mai mult loc pentru diversele periferice de care ai nevoie sau de un monitor mai ofertant atunci când ai nevoie de el dar spațiul de care dispui este unul mai limitat.

Revenind la opțiunile de configurare, Intel NUC10I5FNH2 dispune de două slot-uri de memorie RAM DDR4 SO-DIMM care pot fi echipate cu până la 64 de GB. Această capacitate maximă, combinată cu dimensiunile reduse fac din acest gadget o mașinărie „office” foarte puternică, atunci când este nevoie. În completarea memoriei RAM, micul sistem dispune și de un slot M.2 pe placa de bază, pentru SSD-urile de acest tip extrem de rapide, care sunt disponibile în ofertele diverșilor retaileri online sau offline.

Conectivitate completă

Intel NUC10I5FNH2 nu numai că dispune de un design compact, dar acesta este și foarte plăcut ochiului, finisajele de culoare închisă oferindu-i acestuia un aspect minimalist, simplu, care se potrivește oricărui mediu de lucru. Partea frontală a acestuia propune un singur buton, cel de alimentare, un slot USB 3.0 dar și un USB-C pentru o conectivitate mai mult decât decentă având în vedere dimensiunile reduse. 

De asemenea, pe spatele micului sistem avem și restul de porturi de conectare: cel de alimentare, un HDMI de dimensiune completă pentru display, un port Ethernet pentru o conexiune rapidă la Internet, cu fir (există și posibilitatea conectării la rețele Wi-Fi), două porturi USB 3.0 pentru periferice, dar și un Thunderbolt pentru cazurile în care ai nevoie de o viteză crescută la conexiunea cu monitorul, în cazul în care HDMI-ul nu îți oferă tot ceea ce ai nevoie.

În completarea tuturor porturilor enumerate mai sus, aflate pe fața și pe spatele sistemului NUC, pe una dintre lateralele acestuia găsim și un slot de card SD pentru cei care lucrează cu editarea foto sau video și au nevoie de o soluție rapidă de transfer între PC și soluția de captură.

 

Versatilitate și eficiență

Pe lângă integrarea acestuia ca un PC compact pentru munca de birou, Intel NUC10I5FNH2 poate fi folosit și ca o soluție de „digital signage”, fiind posibilă conectarea acestuia concomitent la două display-uri. Acesta poate fi foarte util într-un lobby de hotel, de exemplu, sau în cadrul oricărui business care folosește și are nevoie de afișaje interioare sau exterioare.

Iar în situația în care ești sătul de prea multă muncă și ai nevoie și de relaxare, Intel NUC10I5FNH2 poate fi deconectat cu ușurință din spațiul de lucru și transformat instant într-un centru media care să funcționeze ca un hub pentru sufrageria ta. 

Device-ul poate fi conectat la televizor și controlat foarte ușor cu ajutorul unor perfierice wireless. Acesta este mai mult decât capabil să redea conținut audio și video și să transforme întreaga experiență audio-video într-una foarte relaxantă și plăcută.

Intel NUC10I5FNH2 este un sistem PC compact, versatil, care poate fi echipat cu stocare și RAM în funcție de preferințele și nevoile utilizatorului. Acesta este ideal pentru un ecosistem „home office” oferind o performanță ridicată și datorită procesorului de ultimă generație Intel cu care vine echipat. Micul PC poate fi transportat oriunde cu ușurință datorită dimensiunilor reduse și oferă o conectivitate foarte bună, fără să lase vreun moment senzația că ar fi nevoie de ceva în plus.

Produsele Intel NUC sunt disponibile prin partenerii ASBIS Romania.

Parallax

Vizualizari
1237
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 408
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri