Smile Media

5 ani de Instant Factoring: peste 650 de milioane de lei transferați în conturile clienților. Care au fost cele mai finanțate industrii

Cristian Ionescu

Instant Factoring, fintech-ul de micro-finanțare online a firmelor din România, împlinește 5 ani de prezență pe piața din România. În această perioadă, compania a înregistrat peste 10.000 de firme în platformă și a transferat în conturile clienților aproximativ 650 de milioane de lei. 

Când am pornit pe acest drum, acum 5 ani, ne-am dorit să reprezentăm o sursă de sprijin pentru orice antreprenor din România. Instant Factoring a fost la un telefon distanță în perioade de incertitudine economică, atunci când multe afaceri se întrebau cum pot face să rămână pe linia de plutire. Soluția noastră digitală de finanțare

 a facturilor i-a ajutat și pe cei care și-au dorit să investească în noi echipamente și să își dezvolte afacerile. Astăzi, sunt mândru să spun că în cei 5 ani de activitate Instant Factoring a acordat peste 51.000 de finanțări IMM-urilor, motorul principal de dezvoltare și inovare în orice economie de piață", a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

În topul industriilor care au apelat la serviciile Instant Factoring în ultimii 5 ani se numără transporturile, construcțiile, comerțul cu ridicata și cu amănuntul, producție mică și serviciile prestate întreprinderilor. Din totalul sumelor finanțate aproximativ 80% au fost direcționate către aceste industrii.

În transporturi, construcții și comerț au existat numeroase provocări în ultimii ani, motiv pentru care oamenii de afaceri au apelat la factoring pentru a putea face față obstacolelor apărute odată cu pandemia, războiul din Ucraina, creșterea prețurilor și criza de personal. 

Antreprenorii care activează în industria prelucrătoare, cei din activitățile profesionale, științifice și tehnice, precum și cei care oferă servicii administrative și de suport au apelat, de asemenea, la factoring pentru a-și menține afacerile pe linia de plutire sau pentru a face investiții.  

O surpriză a reprezentat-o industria auto, cu dealeri auto, service-uri și ateliere de tuning și reparații, unde cererile de finanțare s-au multiplicat de 10 ori în ultimul an față de perioada precedentă. 

“În perioadele cu miză mare, așa cum a fost pandemia, începutul războiului din Ucraina și creșterea bruscă a prețurilor la combustibil am avut cereri mari de la companiile de transport, care au avut nevoie de cash pentru a putea pleca rapid în cursă. Ca om de afaceri trebuie mereu să planifici și să fii pregătit pentru orice lucru imprevizibil care poată să apară. Mulți dintre clienții noștri au folosit factoringul ca pe o barcă de salvare. Banii le-au intrat în cont în 24 de ore, ceea ce le-a permis să își continue activitatea. Dar, am avut și antreprenori care au apelat la factoring pentru a-și asigura fondurile necesare pentru investiții și dezvoltarea afacerii”, a precizat Cristian Ionescu.

2022 a fost anul record pentru Instant Factoring din prisma rezultatelor financiare, trend care a continuat și în prima jumătate a anului 2023, cu o creștere de 70% a cererilor de finanțare aprobate. În plus, în acest an au apelat la factoring cu 90% mai mulți clienți noi finanțați, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

Am transferat în conturile clienților noștri aproximativ 650 milioane de lei. Acești bani au fost soluția salvatoare pentru multe companii de la noi din țară. Ne propunem ca pe viitor să ne consolidăm poziția fără să ne abatem vreun pas de la misiunea noastră: aceea de a fi alături, în adevăratul sens al cuvântului, de antreprenorii din România”, a adăugat Cristian Ionescu. 

În 2022, Instant Factoring a câștigat, pentru al doilea an consecutiv, premiul pentru cea mai bună platformă de factoring digital din Europa Centrală și de Est, acordat de SME Banking Club Europe.

Despre Instant Factoring

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici și microîntreprinderilor și este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Națională a României. Prin lansarea platformei de online factoring www.instantfactoring.com, compania își propune să sprijine dezvoltarea micilor companii prin soluții de finanțare rapidă și facilă, cu ajutorul tehnologiei. 

În 2021 și 2022, Instant Factoring a câștigat premiul Cel Mai bun Factoring Digital pentru IMM-uri din Europa Centrală și de Est, acordat de SME Banking Club Europe.

Mai multe detalii pe: www.instantfactoring.com

Articol susținut de Instant Factoring

Parallax

Vizualizari
126
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 394
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri