Claudiu Zamfir

Înscrieri online: Orange caută startup-uri românești de smart city

Thumbnail

Antreprenorii tech români se pot înscrie într-un program de accelerare susținut de compania de telecomunicații Orange, dedicat startup-urilor care dezvoltă produse ce îmbunătățesc experiența oamenilor în orașe, procesele administrațiilor publice ori care facilitează relația dintre cetățeni și primării.

Înscrierile la Cities of the Future, un program al acceleratorului de business Orange Fab, se fac până pe 6 iunie 2021, AICI.

Echipele preselectate în programul Cities of the Future vor participa la o serie de discuții 1 la 1 de evaluare și feedback cu mentorii concursului, urmând ca startup-urile câștigătoare să fie prezentate într-un eveniment public pe 18 iunie. Acestea vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor beneficia de mentorat pentru dezvoltarea produselor și definitivarea planului de afaceri, acces la echipamente și tehnologii de comunicații de ultimă generație precum 5G, LoRaWAN sau LTE-M și susținere pentru implementarea proiectelor pilot.

"Prin Cities of the Future căutăm startup-urile inovatoare pe care le putem susține pentru dezvoltarea de proiecte în domenii precum: servicii și platforme inovatoare pentru cetățeni, creșterea atractivității și eficienței orașelor, încurajarea mobilității urbane sau siguranța cetățenilor. Încurajăm antreprenorii să integreze și seturile de open data pentru a descoperi noi contexte pentru orașele pe care le adresează și a construi noi produse valoroase.

Ne dorim deci, să vedem soluţii care pornesc de la o viziune îndrăzneaţă pe termen lung, chiar şi pe un orizont de 10 ani, ce vor permite viitoarelor oraşe inteligente să se bazeze pe strategii durabile şi sustenabile în timp." a declarat Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager la Orange România.

Încă din 2017, Orange România susţine dezvoltarea soluţiilor de smart city prin implementarea unor proiecte realizate în parteneriat cu startup-uri din Orange Fab, precum uRADMonitor, SecurifAI și Siscale pentru dezvoltarea de soluții de monitorizare a calității aerului, supraveghere video prin inteligență artificială, respectiv analiza seturilor de date deschise prin AI.

Mai multe informații despre Cities of the Future: orangefab.ro/cities-of-the-future/  

Parallax

Vizualizari
864
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri