Denisa Crăciun

Înscrieri: Programe și proiecte educaționale gratuite pentru școlile și universitățile din România

Thumbnail

Profesorii din România se pot înscrie online la o nouă ediție de programe și proiecte educaționale pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar.

Pentru anul școlar 2022 – 2023, sesiunea de înscrieri adresată profesorilor se derulează AICI, în perioada 1 – 30 septembrie.

Mai multe detalii găsiți AICI.

Programele, proiectele și competițiile  de tip learning by doing și project-based Junior Achievement, pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar sunt gratuite.

Suplimentar, sunt oferite o serie de module practice, cu activități similare celor din economia reală, menite să dezvolte competențele necesare tinerilor. Conținuturile educaționale pot fi accesate gratuit, prin intermediul platformei de e-learning JA Inspire™ sau, la cerere, în format tipărit.

Conținuturile JA naționale și internaționale pot fi derulate la clasă ca disciplină opțională, extracurricular, auxiliar la o altă disciplină, în cadrul orei de dirigenție sau în programele Școală după Școală și Școala altfel.

Indiferent de materia predată, cadrele didactice au posibilitatea de a opta pentru înscrierea la programele și proiectele asociate următoarelor discipline:

  • Educație antreprenorială – elevii și studenții sunt stimulați să-și formeze o gândire antreprenorială, utilă pentru a deveni inovatori, a-și asuma riscuri, a accepta provocări și a căuta soluții creative, indiferent dacă lansează o afacere sau se angajează.
  • Educație economică și financiară – elevii învață să gândească economic, să evalueze costurile și beneficiile pentru diferite decizii și să caute soluții alternative în situații variate. Cunoașterea mediului financiar și abilitățile de a gestiona banii sunt esențiale pentru a ne descurca în sistemele economice complexe din prezent. Tinerii își vor îmbogăți cultura financiară, vor căpăta încredere în ei și vor fi inspirați să adopte un comportament responsabil.
  • Dezvoltare personală cuprinde activități special concepute pentru elevii din clasele 0-IV, anii în care cei mici trec prin cele mai importante transformări: tranziția de la familie sau grădiniță către școală, descoperirea unui mediu complet diferit și a unui nou ritm de învățare într-o diversitate de domenii.
  • Orientare profesională – elevii sunt ajutați să înțeleagă importanța continuării studiilor și cum pot descoperi valorile și pasiunile pentru alegerea unei viitoare profesii.

Cum se poate înscrie un profesor

Începând din luna septembrie, după consultarea broșurii educaționale și în funcție de disciplinele dorite, profesorii interesați – din contul de pe platforma – încheie un acord pentru implementarea programelor și proiectelor.

Resursele educaționale sunt gratuite, adaptate pentru învățământul hibrid (în clasă și în mediul online) și accesibile de pe calculator/tabletă/telefon.

Profesorii care aleg aceste programe la Curriculum la Decizia Școlii sau Curriculum la Decizia Comunității primesc gratuit materiale tipărite.

Un cadru didactic se poate înscrie la maximum două discipline JA, având posibilitatea de a accesa toate resursele aferente programelor și proiectelor specifice disciplinelor alese.

În anul școlar 2021-2022, la programele, proiectele și competițiile Junior Achievement (JA) România au participat peste 254.000 de tineri și 4.700 de profesori, din 1.898 de instituții de învățământ preuniversitar și superior

Parallax

Vizualizari
1161
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri