Răzvan Tătaru
Profesorii care vor să predea educație antreprenorială, economică și financiară printre altele se pot înscrie pentru implementarea programelor derulate de o organizație nonprofit internațională, prezentă în România, pe timpul anului școlar 2024-2025, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.
Profesorii interesați se pot înscrie AICI până pe 7 octombrie 2024.
Organizația nonprofit de educație antreprenorială Junior Achievement (JA) România deschide sesiunea de înscrieri adresată cadrelor didactice în anul școlar 2024-2025.
Prin parteneriatul cu Ministerul Educației și cu sprijinul financiar al comunității de afaceri, JA România pune gratuit la dispoziția instituțiilor de învățământ programe, proiecte și competiții de tip applied learning și project-based pentru învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar.
În plus, sunt oferite o serie de module practice, cu activități similare celor din economia reală, menite să dezvolte competențele necesare tinerilor în viață și în profesie.
Instituțiile de învățământ înscrise, profesorii, elevii și studenții au acces la platforma educațională JA Learn și la pachetele educaționale ale organizației, de la materiale pentru derularea activităților la clasă, training, consultanță și evaluări, până la participarea la proiecte și competiții naționale și internaționale.
Conținuturile JA naționale și internaționale pot fi derulate la clasă ca disciplină opțională (CDȘ/CDL) sau în altă formă de implementare (extracurricular, auxiliar/complementar la o altă disciplină, în cadrul orei de dirigenție sau în programele Școală după Școală, Școala altfel, Săptămâna verde).
În cadrul activităților educaționale Junior Achievement se aplică o metodologie specifică – Inspire – Prepare – Succeed (IPS):
Prin activități de tip applied learning și project-based și prin implicarea directă a consultanților voluntari din mediul de business în procesul educațional, JA apropie școala de viață și de realitatea economică, sprijinind tinerii să-și însușească o serie de abilități și cunoștințe necesare dezvoltării personale și profesionale.
Indiferent de materia predată, cadrele didactice au posibilitatea în acest an școlar de a opta pentru înscrierea la programele și proiectele JA asociate următoarelor discipline:
Oferta educațională JA este disponibilă în broșură.
Începând din luna septembrie, după consultarea broșurii educaționale și în funcție de disciplinele dorite, profesorii interesați vor urma pașii de înscriere și vor încheia un acord pentru implementarea programelor și proiectelor Junior Achievement.
Un cadru didactic se poate înscrie la disciplinele JA (maximum două la învățământul primar și trei la gimnaziu și liceu), având posibilitatea de a accesa toate resursele aferente programelor și proiectelor specifice disciplinelor alese.
Resursele educaționale sunt gratuite, adaptate pentru învățământul hibrid (în clasă și în mediul online) și accesibile de pe calculator/tabletă/telefon. Profesorii care aleg aceste programe la Curriculum la Decizia Școlii (CDS) sau Curriculum în Dezvoltare Locală (CDL) primesc materiale tipărite, în limita locurilor disponibile.