Redacția StartupCafe.ro

Înscrieri: Program educațional pentru studenții români, despre istoria Holocaustului, finanțat de Ambasada SUA

aplica-dreamstime.jpg

Studenții, masteranzii și doctoranzii români se pot înscrie pentru participarea la turul de studiu Elie Wiesel, finanțat de Ambasada SUA în România, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Înscrierile se fac AICI până la data de 5 iulie 2024.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a șaptea ediţie, este finanţat de către Ambasada Statelor Unite în România, Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Federale Germania în România și Ambasada Statului Israel în România și își propune să ofere studenţilor interesaţi de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului ocazia de a înţelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștinţele deţinute.

Programul va avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie 2024 şi oferă 15 burse ce acoperă costurile participării: cazare, mese în regim de demi-pensiune, vizite în locuri reprezentative pentru tematica abordată, precum și materiale promoţionale.

Ediţia din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării", Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. Participanţii vor avea parte de activităţi diverse de tip team building, dezbateri, ateliere de lucru şi sesiuni de informare.

Pe toată durata vizitei de studiu, grupul va fi însoţit de un profesor de specialitate care le va oferi toate informaţiile cu privire la locurile vizitate, va facilita dezbateri tematice și îi va provoca să își dezvolte gândirea critică. După finalizarea programului, participanții vor organiza o activitate de răspândire a informaţiilor dobândite în facultatea sau comunitatea din care provin.

Criterii de eligibilitate

Programul este deschis studenţilor, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • au cetăţenie română;
  • au minim 20 ani și maxim 27 de ani împliniţi în momentul începerii programului (25 august 2024);
  • sunt actualmente studenţi, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în ţară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
  • au un nivel avansat de cunoștințe în limba engleză;
  • demonstrează interes faţă de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferinţă locală etc.).
Parallax

Vizualizari
79
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 033
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri