Denisa Crăciun

Înscrieri 2023: Accelerator gratuit pentru startup-uri de tehnologie, dezvoltat cu sprijinul Google for Startups și Bitdefender

Pre-accelerator pentru startup-uri tech românești în 2022

Startup-urile de tehnologie din România se pot înscrie într-un program gratuit de accelerare, dezvoltat cu sprijinul Google for Startups și Bitdefender.

Înscrierile în programul StepFWD Together se fac AICI, până pe 8 octombrie 2023. 

În total, în programul care se desfășoară pe parcursul a 7 luni, vor fi selectate 20 de startup-uri din Europa. Proiectul se adresează echipelor diverse care au deja un produs și primii utilizatori/ clienți și vor să-și dezvolte accelerat startup-urile.

Alte detalii despre programul de accelerare pentru startup-uri de tehnologie

  • Cele 20 de startup-uri vor fi selecționate de către echipa de proiect și mentorii din program pe baza aplicației de înscriere și a interviului cu echipa, având în vedere experiența și istoricul de colaborare a fondatorilor, valoarea adăugată pe care o aduce businessul în industria care operează, tracțiunea produsului, mărimea pieței, precum și diversitatea echipei. 
  • StepFWD Together se desfășoară pe parcursul a 7 luni, în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024 și oferă oportunități de creștere rapidă startup-urilor de tehnologie care vor să-și accelereze dezvoltarea. Participarea în program e gratuită, equity-free.

  • Startup-urile selecționate vor beneficia de sprijin constant, sesiuni de mentorship (generale și personalizate) susținute de profesioniști în domeniu și antreprenori cu experiență, acces la resurse,  la investitori locali și internaționali și alte oportunități de finanțare, workshopuri dedicate și practice, evenimente de networking și acces la o comunitate dinamică și la o rețea de susținători ai programului. 

Programul e structurat în două părți: în prima fază - Learn and connect, care se va desfășura pe parcursul primelor două luni, cele 20 de startupuri vor participa la workshop-uri structurate în jurul a patru piloni importanți pentru startupurile early stage avansate: construirea echipelor, product management, growth, smart founding și pitching.

De asemenea, startup-urile se vor conecta cu investitori și experți din industrie și se vor pregăti pentru Demo Day. Demo Day va fi un eveniment offline ce va avea loc la mijlocul lunii decembrie în care echipele își vor prezenta afacerea și progresul înregistrat și la care vor participa peste 200 de investitori, jurnaliști, membri ai ecosistemului de startupuri.

În etapa a doua vor fi selectate cele mai promițătoare 6 startupuri din cele 20 înscrise inițial în program care au demonstrat cel mai mare potențial de creștere.

În cea de-a doua faza - Grow, care se va desfășura în perioada ianuarie - aprilie 2024, conținutul programului va fi personalizat pe nevoile fiecărei echipe din cele 6 rămase în program, fiecare startup va avea desemnată o echipă de mentori dedicată formată din antreprenori care și-au demonstrat abilitățile de a ajuta echipe să crească accelerat, experți din industrie și un membru al echipei StepFWD Together.

StepFWD Together e un program dezvoltat de StepFWD în parteneriat cu Startup Norway printr-un grant oferit de Innovation Norway și cu sprijinul Bitdefender și Google for Startups.

Parallax

Vizualizari
1176
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri