Claudiu Zamfir

Se fac înscrieri: Premii de 20.000 euro pentru antreprenori, la competiția Future Makers 2022

Thumbnail

Antreprenorii români cu afaceri inovatoare se pot înscrie la competiția Future Makers 2022, alături de participanți din alte 5 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, la care sunt puse în joc premii în valoare totală de 20.000 de euro și sesiuni de menorat pentru business.  

Înscrierile se fac AICI, până pe 15 mai 2022, la cohorta The Trained Ones Edition, destinată startup-urilor cu vechime de 1-2 ani pe piață.

Ajuns la a cincea ediție, programul de incubare, mentorat internațional și conectare cu fonduri de investiții este deschis antreprenorilor din Bulgaria, Grecia, Ungaria, România, Serbia și Ucraina.

În 2022, competiția Future Makers este împărțită în două cohorte:

  • Cohorta de primăvara, denumită „The Trained Ones Edition”, se va desfășura în perioada mai - iulie și se adresează afacerilor cu o maturitate de 1-2 ani pe piață.
  • În toamnă, cohorta „The Beginners Edition” este destinată persoanelor care se află în etapa de ideație a afacerii și are scopul de a îi pregăti pentru aventuroasa lume a business-ului.

În cadrul programului Future Makers, tinerii beneficiază de mentorat din partea unor experți și antreprenori internaționali, peste 30 de ore de ateliere antreprenoriale, de tehnologie și foresight, acces la experți în industrie, o platformă globală de educație și networking, pitch-uri în fața unor fonduri de investiții, un kit digital pentru elaborarea planului de afaceri și membership în comunitatea internațională geneSIS, platforma de învățare & networking a Social Innovation Solutions.

15 din cele 50 de echipe participante vor avea ocazia să își prezinte ideile și afacerile în fața juriului Future Makers în noiembrie.

Premiile de anul acesta vor fi distribuite în funcție de ediția din care echipele fac parte, constând într-un premiu de 15.000 euro pentru afacerile mature și 5.000 de euro pentru cei care se află la început de drum.

În plus, la sfârșitul lunii noiembrie, startup-urile selectate vor avea oportunitatea de a-și prezenta afacerile în fața unui grup de investitori internaționali.

Printre câștigătorii Future Makers din anii trecuți se numără toboro (o platformă de închiriere de obiecte de zi cu zi), swim.me (dispozitiv smart pentru înotători cu probleme nevazatoare), Dataphoria (platformă care folosește data analytics și unelte de inteligență artificială pentru a analiza potențialul de sustenabilitate al ONG-urilor și guvernelor), DOIT (aplicație unde tinerii pot să-și dezvolte skill-urile prin challenge-uri practice), Aventurile Tzitzi-Poc (teatru și AR pentru copii), Synovius (proteze pentru recuperare medicală), Polymore (algoritm AI de selecție a deșeurilor plastice).

Future Makers este organizat de Social Innovation Solutions și co-organizat de Global Shapers Bucharest Hub cu sprijinul eMag și al Raiffeisen Bank.

Parallax

Vizualizari
622
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri