Claudiu Zamfir

Înscrieri online 2023: Orange caută startup-uri românești de soluții ce folosesc tehnologia 5G, de la sănătate la gaming

tehnologie-internet-5g-dreamstime

Startup-urile IT românești și dezvoltatorii de soluții care utilizează tehnologia sau rețeaua 5G se pot înscrie online la acceleratorul de afaceri Orange Fab, pentru șansa de a primi acces la tehnologiile companiei de telecomunicații, mentorat, expunere către clienți și la potențiale proiecte de cercetare pe fonduri europene.

Startup-urile interesate pot aplica la Orange Fab, AICI, în perioada 6 aprilie-2 septembrie 2023, iar echipele care au nevoie de acces la echipamente și infrastructuri dedicate pot solicita acces în laboratoarele Orange 5G deschise, prin intermediul formularului de aplicare.

Pe 18 mai, 7 iulie și 24 august 2023, vor avea loc Onboarding Days, etape în care startup-urile selectate din cele ce au solicitat deja suport vor primit acces la infrastructura 5G din laboratoare.

Etapa finală va avea loc pe 28 septembrie 2023, atunci când startup-urile alese vor fi anunțate public și vor avea ocazia să își prezinte proiectele în cadrul unui eveniment de tip Demo Day.

Orange Fab 2023-condiții pentru participarea la apelul de proiecte 5G

Apelul este deschis tuturor startup-urilor și dezvoltatorilor care implementează soluții comerciale ce utilizează tehnologia sau rețeaua 5G și care sunt interesați să colaboreze cu Orange.

Se caută aplicații din domenii precum:

 • viitorul mobilității și smart city,
 • smart industry,
 • AR/VR și gaming,
 • sănătate și obiecte conectate pentru acasă,
 • securitate cibernetică,
 • slicing și aplicații de rețea,
 • eficiență energetică a rețelelor și reducerea impactului asupra mediului.

Ce poți câștiga la Orange Fab

Startup-urile câștigătoare vor intra în programul de accelerare Orange Fab, unde vor primi acces în laboratoarele 5G Orange din București și Iași, precum și la echipamente, platforme și infrastructuri de comunicații dedicate, ca:

 •     Acces la cea mai nouă versiune a rețelei 5G SA.
 •     Acces la cele mai noi echipamente, platforme și tehnologii 5G.
 •     Susținere pentru implementarea proiectelor pilot.
 •     Mentorat pentru îmbunătățirea produselor, a planului de afacere și a materialelor de prezentare.
 •     Expunere către noi clienți.
 •     Potențial de implicare în proiecte de cercetare Horizon Europe.

În plus, startup-urile primesc acces „la cea mai rapidă rețea comercială 5G, ce este astăzi prezentă în 25 de orașe de pe întreg teritoriul României, potrivit Orange. Compania mai afirmă că oferă „cea mai rapidă rețea de fibră și mobil 5G din România, conform măsurătorilor realizate de LCC International, Ookla și ANCOM prin intermediul Netograf.ro”.

„Așteptăm, cu nerăbdare, să descoperim și să colaborăm cu startup-uri ale căror idei curajoase pot valorifica beneficiile și performanțele infrastructurii 5G și care vor contribui la dezvoltarea de noi scenarii de utilizare ale acestei tehnologii. Prin intermediul apelului de proiecte 5G, realizat sub umbrela Orange Fab, ne dorim să ajutăm startup-urile să beneficieze de expunere pentru soluțiile lor inovatoare, pe toate piețele în care Orange a lansat 5G. Ecosistemul Orange de inovație ne va permite să valorificăm potențialul tehnologiei 5G și să accelerăm transformarea digitală a organizațiilor, pentru a oferi soluții inovatoare ce adresează provocările economice și climatice cu care ne confruntăm” - a declarat Cristian Pațachia - Sultănoiu, Development & Innovation Manager, Orange România.

Din 2017 și până în prezent, 44 startup-uri s-a alăturat programului Orange Fab, care în cei 5 ani de activitate și-a extins constant ariile de activitate pentru a răspunde mai eficient nevoilor de business ale clienților, vizând direcții precum rețelele 5G și rețelele viitorului, IoT și obiecte conectate, smart city și mobilitate, fintech, media și divertisment, sănătate și educație digitală. Până în prezent, Orange Fab a achiziționat produse și servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse în program, implementând alături de acestea peste 90 de proiecte.

Parallax

Vizualizari
414
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri