Denisa Crăciun

Se fac înscrieri la hackathoanele Innovation Labs 2024. 500.000 EUR, finanțare pentru una dintre echipe

innovation labs

Startup-urile românești și pasionații de tehnologie se pot înscrie la ediția 2024 a programului de pre-accelerare Innovation Labs, la finalul căruia, una dintre echipele participante are șansa de a primi o investiție de 500.000 EUR.

Astfel, vor fi organizate 4 hackathoane, la care se pot înscrie atât echipe deja formate, de câte maxim 5 membri, dar și participanți individuali, care se pot alătura unei echipe.

Echipele calificate în program vor participa în format fizic la evenimentele din centrul în care s-au înscris. În 2024, în afară de București, hackathoanele și programul se vor desfășura în Cluj, Iași și Timișoara.

  • Hackathon-ul din București, la care participă echipe din București, Brașov, Constanța și Sibiu, va fi organizat pe 9 și 10 martie 2024 la Biblioteca Centrală a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București. Înregistrările se fac AICI și sunt deschise până pe 5 martie, la ora 21:00.
  • Hackathon-ul din Cluj-Napoca, pentru echipe din Cluj-Napoca, este organizat pe 23 și 24 martie 2024. Înscrierile se pot face până pe 18 martie, la ora 23:59, AICI. Locația va fi comunicată în curând.
  • Hackathon-ul din Iași, pentru echipe din Iași și echipe invitate din Suceava, organizat pe 23 și 24 martie 2024 la Palatul Braunstein. Înregistrările se fac AICI, până pe data de 17 martie, ora 12:00.
  • Hackathon-ul din Timișoara, pentru echipe din Timișoara și echipe invitate din Oradea, va avea loc pe 23 și 24 martie 2024 la Haufe Group Romania. Pentru cei interesați, înregistrările pentru participare se pot face până pe 21 martie, la ora 00:00, AICI

În urma voturilor obținute prin participarea la unul din cele 4 Hackathoane vor fi decise echipele care își vor continua călătoria în programul de mentorat de aproape 3 luni, în perioada martie - mai 2024. Anul acesta va fi o nouă curriculă / programă adaptată pentru cerințele startup-urilor aflate la început de drum, care va fi testată în București, iar la finalul programului, una dintre echipele participante va putea primi o investiție de 500.000 de EUR din partea fondului privat de investiții Early Game Ventures.

Hackathoanele Innovation Labs sunt evenimente-concurs, de 30 de ore, care se desfășoară fizic și în cadrul cărora echipe de studenți și absolvenți, precum și tineri profesioniști, își prezintă soluțiile constând în produse tehnice care adresează o problemă reală. Anul acesta programul pune la dispoziția echipelor și idei de business deja validate - Open Challenges - dezvoltate alături de partenerii programului, ce pot fi adoptate ca atare, extinse sau complet transformate, și cu care echipele se pot înscrie în program.

Echipele participante la Innovation Labs 2024 se încadrează în una din următoarele 3 categorii:

  • echipe formate exclusiv din studenți –Toți membrii echipei trebuie să fie studenți activi în cadrul unei universități din România, fie la nivel de licență sau masterat, având vârsta sub 27 de ani. De asemenea, o astfel de echipă poate include un singur doctorand cu vârsta sub 30 de ani.
  • echipe spin-off din mediul universitar – Acestea sunt echipe cu o idee de cercetare dovedită (doctorat, postdoctorat) care vor fi susținute prin participarea la Innovation Labs în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare. Cel puțin jumătate dintre membrii echipei trebuie să fie cercetători într-o universitate sau o instituție de cercetare din România.
  • echipe mixte formate din studenți și antreprenori/ absolvenți de învățământ superior cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială. Acest tip de echipă trebuie să includă cel puțin un student (respectiv un student activ la licență/masterat într-o universitate din România, cu vârsta sub 27 de ani).

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce, Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0 și Sustainability.

Echipele calificate în urma Hackathoanelor vor participa la un program de mentorat intensiv de aproape 3 luni, care include workshop-uri de grup și întâlniri individuale săptămânale. Aceste sesiuni vor fi susținute de reprezentanți ai ecosistemului de startup-uri de tehnologie, inclusiv de reprezentanții partenerilor de business ai programului. Scopul final este acela de a ajuta echipele să-și transforme ideile în produse minim viabile. Cele mai promițătoare produse vor fi prezentate în cadrul Startup Fair și pe scena finalei Demo Day, pe 30 mai, unde vor fi stabiliți și câștigătorii ediției.

Parallax

Vizualizari
291
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri