Claudiu Zamfir

Înscrieri online: Peste 200.000 Euro, premiul cel mare la competiția românească de startup-uri Spotlight 2021

Thumbnail

Au început înscrierile la competiția de startup-uri inovatoare Spotlight, din cadrul evenimentului românesc How to Web 2021, la care se pune la bătaie un premiu-investiție de peste 200.000 de euro.

Startup-urile se pot înscrie AICI, în perioada 17 august-19 septembrie 2021 - au anunțat, marți, organizatorii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Spotlight, realizat în parteneriat cu Google și alte companii, este considerat unul dintre cele mai importante programe dedicate startup-urilor tech early-stage din Europa de Est.

Competiția oferă antreprenorilor tech „oportunitatea de a întâlni peste 100 de experți și investitori care îi vor ajuta să își extindă afacerea la nivel global, precum și șansa de a câștiga un premiu-investiție de peste 200.000 de euro, a cărui valoare exactă va fi dezvăluită în septembrie”.

Peste 250 de startup-uri sunt așteptate să se înscrie în Spotlight, în 2021, iar dintre acestea vor fi selectate până la 40 de echipe.

Programul va începe oficial în data de 4 octombrie, atunci când vor fi anunțați participanții, și se va desfășura exclusiv online până pe 21 noiembrie 2021.

Spotlight încurajează, astfel, noul val al startup-urilor din regiunea Europei de Est aflate într-un stagiu de creștere accelerată.

„Prin Spotlight oferim acces fondatorilor est-europeni la elita industriei de tehnologie din Europa și nu numai, fie că vorbim despre experți, investitori sau alți fondatori experimentați. Ca în fiecare an, ne-am propus să oferim un program flexibil, în funcție de nevoile de business specifice ale fiecărui startup, program care se va încheia cu acordarea unui premiu-investiție semnificativ”, spune Bogdan Iordache, fondator How To Web.

Pe parcursul a 5 săptămâni consecutive de desfășurare a Spotlight, fondatorii startup-urilor vor beneficia de peste 1.000 de întâlniri individuale cu lideri ai industriei de tehnologie.

Printre investitorii și mentorii de top cu care startup-urile vor putea interacționa se numără: Luciana Lixandru (Sequoia), Nicolas Dessaigne (Y Combinator), Irina Haivas (Atomico), Andrei Brașoveanu (Accel), Hristo Borisov (Payhawk), Nopadon Wongpakdee (Startup Core Strengths), Ramli John (Product-Led Institute), Andy Budd (Clearleft), și Ondrej Bartos (Credo Ventures).

Acestora li se alătură experți precum René Schöb (KPMG România), Dan Oros (Google), Gabriel Diaconescu (BearingPoint România), Monica Obogeanu (Orange România), Alexandra Badea (2Checkout, acum Verifone), Laura Ștefan (Mastercard România), Horia Velicu (BRD - Groupe Société Générale), Bogdan Axinia (eMAG), Raul Popa (TypingDNA), Bogdan Lucaciu (Adore Me) și mulți alții.

De asemenea, Spotlight pune în legătură participanții din program cu reprezentanții a peste 50 de fonduri de investiții și grupuri de investitori precum EarlyBird Venture Capital, 500 Startup Istanbul, Speedinvest, SOSV, Gamegroove Capital, LAUNCHub Ventures, Market One Capital, Eleven Ventures, Smok Ventures, Flashpoint Capital, Notion Capital, Octopus Ventures, Vitosha Venture Partners, SeedBlink, TechAngels, GapMinder Venture Partners, Simple Capital, Transylvania Angels Network (TAN), Catalyst Romania, ROCA X, Early Game Ventures și alții.
 
Semifinala competiției va avea loc pe 23 noiembrie, iar finala (Pitch Day) va avea loc pe 24 noiembrie. Echipele își vor expune cele mai bune pitch-uri în fața unui juriu pentru a câștiga un premiu-investiție de peste 200.000 de euro, oferit de mai mulți investitori.

Lansată în 2011 și organizată în cadrul conferinței How to Web, Spotlight este cea mai cunoscută competiție din regiunea Europei de Est adresată startup-urilor din tehnologie care vor să se dezvolte la nivel global.

Parallax

Vizualizari
1327
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri