Denisa Crăciun

Se fac înscrieri la Bursele ANIS 2022: 5.000 Euro pentru lectori și asistenți în IT

Thumbnail

Profesorii universitari din România, care au vârsta de până în 40 de ani și dețin titlul de doctor, se pot înscrie într-un program de proiecte IT prin care pot obține o sponsorizare în valoare de 5.000 de Euro.

Cadrele didactice universitare se pot înscrie AICI la Bursele ANIS, program aflat la a 5-a ediție, în intervalul 1- 25 septembrie.

Criteriile de eligibilitate în program

Programul se adresează cadrelor didactice universitare din toată țara, care au vârsta de până în 40 de ani (împlinită în anul 2022) și dețin titlul de doctor, respectiv gradul didactic de lector sau asistent universitar.

Candidații trebuie să propună în programa universitară tehnologii și metode inovative de predare, care să integreze cel puțin unul dintre următoarele opt domenii:

  • Artificial Intelligence/Machine Learning;

  • Big Data;

  • Cybersecurity;

  • Internet of Things (IoT);

  • Health Tech;

  • Virtual Reality;

  • Blockchain;

  • Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT).

Ce trebuie să facă profesorii universitari

Mai exact, titularii de curs trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2022-2023, să actualizeze un curs existent (în proporție de cel puțin 50%) sau să introducă metode de predare noi și inovative, iar asistenții pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului (peste 50%), cu acordul cadrului didactic titular.

Pentru a fi eligibil, cursul/laboratorul propus este sprijinit de facultate, fiind cuprins în planul de învăţământ aferent anului universitar 2022-2023, în oricare din formele recunoscute: obligatoriu, opţional sau facultativ.

Toate proiectele vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului.

Cele trei criterii de evaluare sunt: caracterul inovativ al cursului/laboratorului și sustenabilitatea lui, structura detaliată ce acoperă obiectivele și materia cursului/laboratorului și metoda, ce se referă la profilul candidatului și utilizarea unor metode inovative de predare.

În luna octombrie finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate, în valoare de 5.000 de euro, în cadrul Galei Burselor ANIS.

În cele patru ediții încheiate, prin programul Bursele ANIS, care a fost lansat în 2018, au beneficiat de sponsorizări 45 de proiecte didactice, care au obținut o valoare cumulată de 225.000 de euro.

Per total, în edițiile anterioare s-au înscris 122 de cadre didactice, din 39 de facultăți participante, aflate în 11 orașe la nivel național. Totodată, prin intermediul programului au luat naștere și trei colaborări între companii și mediul academic pe proiecte R&D.

Parallax

Vizualizari
311
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri